Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

RJancsi

D.Laci

[#eljen]
Onnan próbáltam a magyart, az nincs már fent, de az angol link még működik.

pistikeid

Sziasztok
Tud valaki elöregedett lézercső javitásával foglalkozó személyt/céget?
Üdv

frob

Elvileg van itt a fórumon ember aki csinálja, de csak az rf csöveket érdemes..
Sajna nem rémlik ki az, de hátha valakinek beugrik...

D.Laci

Köszönöm mindenkinek aki segített a G-Ray problémámban!!!

Mekkorát sz@ptam ma a Mach3 Lézer plugin-nal... ( impact/laser engraver). A 3.042.020 verzióval nem működik rendesen. 043.062 raktam fel azzal már elkezdet működni a digi trigger, de mindig a fehér pixeleket égette, hiába invertáltam a pluginban.

Mach3-mal kép gravírozáshoz (hebo87 5.5w lézer) mit érdemes használni és milyen beállításokkal?

PSoft

Én, innen lettem okosabb :) anno a pluginnal kapcsolatban, még az 1W-os infra idején.
De már régen volt, nem igazán emlékszem a Mach beállításokra.:(

Aztán, elfelejtettem a Mach pluginját, miután kipróbáltam a G-Ray-t.:)
(az már a kék, 2W-os "korszak" volt)

Fecso3

Nekem is Hebo 5,5W-os van, sokfélét próbáltam képgravírhoz: G-ray, G-ray to Hz, Mach lézer plugin, Dotg, MCNC (mastergy féle, mindet Mach3 alatt. Nekem az MCNC jött be a legjobban (van itt topicja, nem kell plusz elektronika), dotg a 2. helyen, 3. a Mach plugin...utána a többi. Ezzel nem minősítem le a többit, de nálam ez a sorrend (CNC gép függő is szerintem).

PSoft

Az viszont vitathatatlan, hogy a G-Ray sebesség vezérelt G-kódja alá, egy könnyű, dinamikus mozgású mechanika dukál. -főleg az "X" tengelyre vonatkoztatva-

Egy klasszikus marógép mechanikával, nem biztos, hogy jó eredményeket lehet elérni a sebesség vezérléssel.

x5izpkum

Vékony fa lemezeket vennék! 0,2-0,5mm vastagságban, mindenféle anyagból. (sötétebb, világosabb, mindenféle mintázatú faanyag érdekel) A lényeg, hogy egy rétegből álljon, és sík legyen.

000000000

fafrunérnak hívják elterjedt vastagság 0,6mm![#kacsint]

hyuekyh7a

Sziasztok!

Valakit érdekel Ruida lézer vezérlő, de ez komolyabb fajta,
jó co lézerhez fiber lézerhez magasságszabályozó val együtt.
Én fiber lézeren használom most is, de rendeltem egy másikat amiben nesting is van.

frob

Szia
tudnál mindkettőről küldeni 1-1- linket?
köszi!

x5izpkum

Soha nem hallottam róla, hol lehet ilyet venni? (USA webáruházon kívül)
Rétegelt nyírfa (vagy mi? fenyő, ki tudja?) lemezt is vennék, de azt sem találok sehol. (csak német/usa webáruházban, de nem hiszem, hogy itthon nincs ilyen. (ebből 1-5mm vastag)
Előre is kösz! A vásározó ajándékos zsibis árusok titkolják, honnan "szerzik" a cuccot, mintha valami minőségi kokain lenne.

hyuekyh7a

A NATI Kft forgalmaz rétegelt lemezt nyír és éger fafajban
Üllőn is van telepük.

niu7vyvp0

Rétegelt lemezt, meg furnér kb. bármelyik fakereskedésben lehet vásárolni, az ár meg a minőség már más kérdés :)