Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem ez vákumos rendszerű amihez tengernyi levegő kell![#eplus2]

nyomo tartályos...
Nekem autogáz tartálybol van 80L bontásbol 5..10E beszerezheted homokos topicban régeben be is mutatam... (metabo) voltam anno..

3pka0vftd

űdv, segitséget szeretnék kérni lézer táp bekőtésbe , adott egy 60w co táp nincs tapasztalatom a bekőtésében van egy egyszerű rajz ez alapján szeretném bekőtni , megfelelő lehet igy ?

illetVe ami még nem tiszta a lézer tápon lévő TL megy az illesztő kártyába,  ide menne a Z motorvezérlő helyére ?

előreis kőszőnőm.

frob

[#t152p454#]
ez lenne az?

Ugyan az a nyomás van a tartályon mint ami a csőre is megy ha jól látom, elmagyaráznád kérlek ez miért jó?

000000000

igen ö az!
kezdetbe felszívós rendszerem volt nekem is (kiáramló levegő szívja fel a homokot) itt sok levegő kel hozzá min 4...5 bár 300...400L min/perc folyamatos melóhoz![#merges3]
De nyomni könnyebb a homokot ide 2 bár is elég már 100L/perc is
hátránya hogy töltögetni kell a tartályt ebből minél nagyobbat kel csinálni 80L ugy 15..20 perc az ideje 2..3 báron nagyon szeretem mert hatékonyan 24l einhell kompresszor is folyamatos munkához![#taps]
De homokos topicba a többi ha kérdésed van még ez itt lézeres topic...[#felkialtas]

000000000

Kisseb tesója első proba(bohockodni jó rövid ütemidő miat kevés homok megy bele 15L)+kabin...[#kacsint]

[#t152p433#]

zozo

Kvarchomok kell hozzá, én 2-4 tizedes szemcsenagyságút szoktam szerezni a Salföldi bányából, de még obiban is előfordul ilyesmi, bár azt nem tudom, abban mennyi por van :)

000000000

Télen ha muszály száraz homok zsákos térkö homóként van... de ez nem olcsó üzemeltetni 8..10 kör után liszt finomságúra törik nyáron meg tűzépről száritható nagy tételbe marosi homok (ez jol munkára fogható) mind a sárga homok..
fuvoka 3mm...

RJancsi

Nekem könnyű, mert közel van: Sóskúton a Kvarchomok Kft.-nél mosott, osztályozott és tüziszárított homokot lehet zsákosan venni. Nekem a "száraz finom"- és a "mozdony"- homok vált be.

frob

Nagyon köszi a segítségeteket!
Végül is egyszerre nem akarok sok sok négyzetmétert lenyomni, úgy hogy jó lesz ez a nyomott tartályos dolog.

még 1x kösz!

niu7vyvp0

Sziasztok,

Minap találtam ezt az "anyagot" az obiban, ára nem vészes csak a kérdésem az lenne, hogy CO lézerrel biztonságosan vágható? A káros gázokra gondolok, mint például a PVC vágása esetén, ami keletkezik.

https://www.obi.hu/muanyag-tetok/gutta-hobbiueveg-50-cm-x-25-cm-atlatszo/p/3208642

Köszönöm!

Szalai György

niu7vyvp0

Akkor meg is van a válasz a kérdésemre :)
Köszönöm, akkor marad a polcon, ha legközelebb megyek az obiba :)

morvfer7

Van valakinek tapasztalata a Kínai nyák gyártók esetében a panelizálásal? Milyen lehetőség van kikerülni a többszörös költséget? Vagy csak egy felirat rétegen jelölöm a vágás helyét és mikor megjött a panel én vágom el?

niu7vyvp0

Sziasztok,

Egy 300x300mm vektorizált kutyát szeretnék gravírozni de a vezérlő mindig azt írja ki, hogy "no enough extend space"
Ruida vezérlőm van és rdworks-el csinálnám.
Előzményeket kitöröltem, de így se jó.
Mi lehet a megoldás erre?

vadember

Ha megfelelő távolságot hagysz a panelok között, akkor feldarabolják kérés nélkül. Ez 100*100-as rendelési méretű panel, amin volt egy nagyobb és három kisebb, külön-külön tervezett áramkör. Külön csomagolva az egységek. Felőlem szidhatja akárki a kínai ipart, bőven lenne mit tanulnunk tőlük.
Csak azt tudnám, hogy miként éri meg nekik ezt 580 Forintért legyártani a későbbi esetleges nagyobb rendelést remélve? Mennyi lehet rajta a veszteségük.