Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

frob

Lézer hűtés
Ki hogy oldotta meg háztájiban?
Azon gondolkodom, veszek egy olcsó inverteres klímát szétbontom, és a hőcserélő részét beledobom egy víztartályba, majd onnan keringetem a cső hűtővizét.
Amit találtam legkisebb klímát is 3.5kW hűtési teljesítménnyel rendelkezik, inverteres, szóval szépen be tudja állítani a kívánt hőmérsékletet....
És esetlegesen később több gép esetén is bírja a dolgot...

vélemény, javaslat?

Előre is kösz!
R.

robokacsa

nem tudom milyen drága egy inverteres klima, de az én megoldásomban fagyasztószekrény szerepel, persze mini.
ja és 3.5 kw sem kevés, es bőven túl sok.
én egy lábosba"" fagyállót tettem, és azt keringetem bele csőspirállal a lézer hűtésébe.évek óta jól működik.
és ócsó
de mostanában lonewolfnál sok jó hűtő volt fellelhető, csak már nem akartam beleinvesztálni több pénzt.
kérdésed van keress.

kaqkk007

Idézés a hőcserélő részét beledobom egy víztartályba
Sokkal jobb (és profibb megoldás ha veszel egy hegesztett lemezes hőcserélőt és azt kötöd rá a klímakültérire , de még jobban jársz ha on of rendszerű kültérit szerzel ahhoz csak egy termosztát kell , míg az inverteres kültéri nem indul el a beltéri elektronika (és a ventilátor motor nélkül)

dtb

Nincs veszteségük. Nem áll a gép. A szállítást meg dotálják államilag.

frob

keveset néztem az adok veszek topikot mostanság... önmérséklet, nehogy több cuccot vegyek mint ami kell :D
de köszi, megnézem ezt a módit is, bár egyenlőre a klíma vonz jobban, esetlegesen több gépet is el tudna látni hűtéssel...., vagy akár fűtéssel is ha épp az szükséges

frob

hát a hűtés fűtés miatt jobb lenne teljes mértékben kihasználni a klíma adottságait...
de az kétségtelenül jó ötlet hogy  szerezzek be erre való hőcserélőt..

c2nsu773m

Vannak folyadékhűtőim, esetleg akit érdekel....

c2nsu773m

kaqkk007

Az on-of os klímákban is van váltószelep (tudnak fűteni is)

doil

Szia Ezeket mi gyártjuk mármint a 3d faműves kft sajna nem adhatjuk ki a rajzokat

5kfiyrw95

Sziasztok !
Egy kis segítség kellene hozzáértőktől . Vettem az Ebay-on egyIlyen lézermodult  De sajnos benéztem mivel nincs hozzá vezérlő egység, csak táp és kábelek. A következő lenne a kérdésem: Ki próbálhatom -e vezérlő nélkül direktbe kötve a 12V-ra a lézert sérülésmentesen? A második kérdésem pedig az lenne hogyha egyszer mindenképp vennem kell hozzá vezérlőt akkor a linkek közül melyik passzolna hozzá a legjobban (445-450nm 6W)  Ez vagy esetleg ez?

juhasz

Az a piros-fekete nem a TTL vezetéke? Kapd le a ventit és nézz alá mi újság alatta.
Itt nézd a képeket

5kfiyrw95

A piros-fekete vezeték a TTl jelvezetéke a másik kábel a 12 V bemenet. A képek alapján azt gondoltam jár hozzá a vezérlő is .De a leírásban nem szerepel és nem is kaptam hozzá. Milyen vezérlő lenne megfelelő ehez a modulhoz? Sajnos eddig nem foglalkoztam a lézer témával és pontosan nem értem mit hova kössek

juhasz

Lehet, hogy a venti alatt van a vezérlő. Azért nézz be alá. Annak a TTL-nek kell valahová kapcsolódnia.

5kfiyrw95

Én is ugyan erre gondoltam. Ha a ventillátort leveszem akkor nem látok elektronikával ellátott vezérlőt,viszont mindkét bemenő kábel műanyaggal beolvasztott helyre csatlakozik és a ventillátorhoz is ebből érkezik a két vezeték. Bár még sosem láttam korábban ilyet, számomra az lenne a logikus, hogy az egyik vezetéken a lézer kap áramot a másikon pedig a ventillátor . Mindkettő csatlakozna egy külső vezérlőhöz ami kap egy 12 V  tápellátást és a Bemenő TTL jelet. De a leírás szerint (legalábbis én így értelmezem) a modulba bemenő vékonyabb (piros fekete) kábel már a TTL jelet közvetlenül fogadja, ez arra utal hogy a modulon belül ott kellene hogy legyen a vezérlés. De akkor mi az a Weboldalon szereplő homályos kép amit Test Board-ként említenek és nem volt tartozéka a csomagnak? most írtam az eladónak de még nem érkezett válasz