Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

pl
 itt

d3 fa ragasztó minimum hozá (viz nemold vissza) ilyet használtam alá....
De van hő aktiválos ragasztó is a felragasztáshoz amit használnak alá ezt álitolag felvasalható a frunéral !

000000000

Üdv!

Keresek olyan lézergravírozó szoftvert amit tudok úgy használni, hogy gravíroz és utána kivágja az alakot (5mm-es rétegelt lemezt sikerült vágni a csudi kínai lézeremmel.. :) ) Tehát kicsit érthetőbben, részletesebben a problémám:

Laser GRBL-t használok, gravírozás előtt photoshopban mondjuk szerkesztek egy képet ami egy kör és bele van írva valami. Na most az említett programmal úgy csinálom, hogy két képet készítek belőle, egyet amin csak az írás szerepel és egyet amin csak a kontúr, tehát a kör. az első képet (írást) belegravírozom a fába kis teljesítménnyel, nagy előtolással, és utána megnyitom a másik képet (kontúr), aztán azzal pedig max teljesítménnyel, kis előtolással kivágom a kört. Az a baj ezzel, hogy felesleges macera a két külön kép, meg érdekes módon, hiába az egyező méretarány, felbontás...stb néha elcsúszik a kontúr egy vagy több miliméterrel... mintha nem a nullpontra ment volna vissza a lézerfej. Létezik olyan program amiben megvalósítható ez egyben? Mondjuk a kép külön részeit meg lehet határozni, hogy xy részeket csak gravírozzon és mondjuk ki tudok jelölni görbéket (az említett példába a körívet) amit már kis előtolással és max teljesítménnyel nyomasson, tehát kivágjon. Köszi előre is a segítséget! Előny, ha nem túl bonyolult a szoftver! Remélem érthető a hablatyom.. :D

x5izpkum

Kösz, ezt a céget ajánlották többen is. (megnézzük, milyen minőséget árulnak) Ragasztó és egyéb vegyi anyag mentes kellene, az nem füstöl, nem termel mérgező gázokat, stb..  Aki esetleg nem tudná, minden klórtartalmú műa. és minden fém (bevonatos/eloxált) lézerezése rákkeltő/mérgező gázokat termel. (YAG Fiber esetén a tiszta rozsdamentes acél is!) Elszívó+aktív szén használata erősen ajánlott.

niu7vyvp0

Amit a K40 hez adnak corelt az tud ilyet :)
Rdworks is tudja :)

PSoft

No de még azt se tudjuk milyen lézerről is van szó, az írásból, nem derül ki.:(

A LaserGRBL-t említi mint használt szoftvert, így akár még diódás lézer is lehet.

Amúgy, igaz amit írtál.:)

000000000

ige, egy állítólag 15 Wattos diódás lézerről van szó. és arduino uno-t használok vezérlőnek..
Esetleg lehetséges, hogy a laser cut nevezetű programot tudom használni ezzel a vezérlővel? és fellelhető annak tört verziója?

A lézer amúgy tuti, levegő nélkül elsőre ilyet sikerült vele vágnom a korábban említett módszerrel... :)

PSoft

Én úgy tudom, hogy a LaserCut hardverkulcsos szoftver.

000000000

LaserCut nincs g kod saját protokollal dolgozik ploter alapon!

PSoft

Úgy van, ez is igaz!

svejk

Az, az Isten áldja meg!
Már egy hónapja áll egy ilyen gép, mert költözéskor elvesztették a pendriv-ot. :(

000000000

oh... szomorú :)

PSoft

Mikor az első hozzánk került...

Azon voltunk a Tibivel, -Őt, meg magamat is ismerve- legyen egy "tartalék" kulcs hozzá.
Lett volna legális klón beszerzésére lehetőség, valami kínai forrásból, -ahogy visszaemlékszem- elég borsos áron.
Aztán, nem lett...vigyáztunk rá, amíg megvolt a vezérlő.

PSoft

Egyébként, hogy is van ez...

Minden LaserCut példánynak más a kulcsa, vagy...
Egy kulcs hordozható úgymond termékkulcsként akárhány szoftver példányra?[#nemtudom]

svejk

Láttam, de nem merem a barátommal megvetetni...

Orosz okosságokat is ajánlottak, de nem volt sikeres.
Volt, hogy az IOchek-kel szépen ment, de normál üzemben már nem step/dirt hanem CW/CCW jelet adott ki a kártya. [#vigyor2]

svejk

Nem tudom, én most találkoztam velő először.
Azt hiszem a verchek.exe-t futtatva egyezniük kell a verziószámoknak.