Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

zozo

Igen, sajnos ez brutál anyag lézer szempontjából, az 5 W-os kék lézerem csak 2 rétegig jutott el 10 kör után is :)
Marni viszont szépen lehet.

LittleSV

Levegőt használsz hozzá, fókusztávolságod jó?

vfcfsp3ns

Hellosztok.Van egy 60w co2 lézerem 2cm a fokusz távolság.A problémám az hogy sok a 2cm fokusztávolság nekem legalább 3-4 kellene,de ha lentebb engedem a fejét akkor a fokuszpont is elmegy.Vágásnál lenne nekem ez lényeges merthogy így 2cm magasságnál kicsapodik a rétegeltlemez ragasztója. 3-4 mm lenne sztem az optimális magasság ahol tökéletesen dolgozik a levegő elfújás sztem.tanácsokra lenne szükségem.Másik,valakinek nincs meg ennek a képnek a coreles rajza?

m8zmkic73

Szerintem ezek a piktogramok a Corel Clipart-ban benne vannak. A szöveget meg be kell írni. A betűtípusok is adottak... szerintem.

morvfer7

Le szokták ragasztani a vágásnál a rétegelt lemezt olyan szalaggal, amit a festők használnak. Festőszalag néven találod, papír alapú, könnyen eltávolítható és a vágásnál így nem tud elszíneződni a ragasztó miatt.

PSoft

Igen, tényleg tiszta a vágás.
Ez addig jó is, amíg nem egy igen tagolt, apró bizbaszokból összeálló vágásról van szó.
Nem egy leányálom lecsipegetni a maszkolószalag maradékát az apró vackokról.

morvfer7

Lézergépes fórumtársat keresek, aki esetleg szeretné megépíteni ezt az órát:

https://www.thingiverse.com/thing:3392585

Tegnap írtam a német srácnak, ma elküldte a fileokat, cserébe annyit kért, hogy a kész órát publikáljam és jelöljem meg rajta őt forrásként.

Szóval volna valaki, akinek tetszik, ez a nagyon látványos óra és velem együtt belevágna?

morvfer7

Videó róla:

morvfer7

Látom nem igazán tolong érte senki, lehet csak nekem tetszenek ezek.
Akkor a következő kérdés: valaki kivágná nekem lézerrel plexiből a darabokat?
Kis méretekről van szó, a legnagyobb darab sem hosszabb 20 centinél. 2, 3, és 4 mm vastag plexiről van szó.
Azért kerestem valakit, akivel közösen építenénk, hogy én biztosítanám a komplett elektronikát, cserébe a lézerezett anyagokért, de természetesen úgy is jó nekem, ha kifizetem a munkáját, csak legyen valaki, aki elvállalja.

Tegnap a videó valamiért nem jelent meg rendesen, próbálom újra:

Thowra

Ez nekem is tetszik :)
Egy garnitúra plexi engem is érdekelne.

niu7vyvp0

Szia,

Jól néz ki, ha még nem jelentkezett senki, beszélhetünk róla privátban, hogy pontosan mit kell csinálni.

üdv
Bence

motion

Ez engem is érdekelne.
Üzletelhetünk...Mit, miért, hogyan, mikor...

motion

Én csak gravírnál szoktam már maszkolni.
Egy jól beállított gépnél semmiféle füst, korom nem keletkezik a vágás mentén. Nekem csak a kezdőpontnál szokott lenni pici füstnyom, míg átlövi teljesen az anyagot.
Alulról persze visszaveri, de az meg általában nem is gond.
Az ecet amúgy szépen leviszi ezeket.

Meg én valahogy nem tudtam értelmezni rosszkalak problémáját...[#nemtudom]

vfcfsp3ns

Ma fogok csináltatni egy távtartott meg 1 szűkítőtt a végére.csinálok egy képet a régi fejjel meg az újkal,meglátod a különbséget.

4ahy3u7k0

Szia. Igen a válasz mindkettőre. Az anyag nagyon kemény már neki. A másfeles modellező rétegeltet 15mm/s-mal vágom, a ketteset 7-tel, és néha még az is sok.