Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

thayscj6c

Hali!
Nekem az anyaga lett opálos. Levegő ment rendesen.

svejk

Én nem... én mindenki hibájában magamra ismerek. :)

svejk

No! És kiesett a végén?
Az oxigén is csak pár tized barral ment mint amennyivel a levegőt szoktátok nyomatni?

frob

köszönöm!!
nagyon szép darab!

5kfiyrw95

Csatolok egy képet, lehet hogy másoknak is segitség lesz

000000000

Köszi!  Ez hasznos!

wzc80zbf7

Egy kis segítséget kérnék. Építettem a lézeremhez egy forgatót, mivel nem volt más egy régi Epson motort dobtam rá. Sajnos ez lépést is veszt meg melegszik is egy idő után. Jelenleg 2DM542-es vezérlő van rajta 3.31A/5000 microstepp beállítással. Tudna valaki ajánlani ehhez egy motort? Nema17-est? A beállításokat nem akarom megváltoztatni mert így is kényelmetlen cserélgetni a motort az Y tengelyen. Ne kelljen még azzal is bajlódni. :)

freewind

Arra figyeljetek, hogy GRBL 1.1-nél a ,,Z limit" és a ,,Spindle Enable" fel van cserélve.
A cnc shield v3 esetén is fel kell cserélni (ha csak közben nem csináltak újabb verziót belőle).

5kfiyrw95

Régebbi CNC shield esetében orvosolható ez a változtatás,úgy hogy a config.h fájlban módositani kell a DEFINE VARIABLE SPINDLE /default bejegyzést . És ezt újra feltölteni az UNO-ra . Az újabb verziójú shildek lábkiosztása már jó a GRBL 1.1 -hez is

freewind

A lábkiosztást nem érdemes visszaírni a ,,spindle enable" D12-re mert az nem tud PWM jelet. Ezért is cserélték fel a kettőt a 0.9 verzióhoz képest.
Nálam két shield volt, mind a kettőnél fordítva volt, de ezek szerint van olyan ahol jól van.
A fentiek alapján így én javaslom, hogy aki használja előtte nézze meg, hogy fel van-e cserélve vagy sem.

5kfiyrw95

Ez igaz valóban igy  nem tud PWM-et Én a módositott config fájl-al csak relé ki-be kapcsoláshoz ,és a Hominghoz használom igy

c2nsu773m

Keresek co2 laserhez ,100W táphoz, nagyfesz tekercset!

zip0ji0se

Miközben csinálgatom a lézerhez az alkatrészeket és jönnek a rendelt cumók, néztem ezt a ESD-t. Ezt mással kiváltani esetleg lehetne. Ugyanis magában a cucc nem drága, de a szállítási ár az már nem. Két helyről is néztem unión belül, de 35 euro alatt nincs. Még az északi szomszédból sem.

000000000

Az uj szériás blue diodákba 2...7W van belső védő dioda az esd ellen de a tuláram,tranziens nem véd de a lasbo sem...[#vigyor]

Szalai György

A keresőszó: bidirectional tvs diode