Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

robokacsa

10 mm es rétegelt nyír lemezt vágott valaki co2 lézerrel sikeresen, úgy, hogy ne legyen a vágás égett?
Ha vkinek sikerült leírná a beállításokat, es mekkora fokuszú lencse es hány W szükségeltetik hozzá?

000000000

Köszi az infókat!

motion

Hali,

Én 75%-on használom a csövemet max. Ez így 23mA.
A 10-es rétegelt lemezt u. azzal az 50mm-es lencsével vágom mint minden mást. 10mm/sec.-al szépen viszi.
A fókuszt kb. 2mm-re az anyagba állítom.

000000000

Sziasztok! Szerintetek van értelme elszívni vagy elfújni a füstöt lézergravírozáskor? Most nem higiéniai és egészségi okokra gondolok, hanem esetleg minőség/teljesítményjavulást okozna-e.Csak, mert mikor fújtam a felületről a füstöt, mintha szebb, erősebb lett volna az égetés (jelen esetben fánál)

svejk

Gyújtottál már tüzet szalmával vagy kevés papírral?

lacata

Szia!

Nekem egy kis sz.géptáp ventije fúja el a füstöt.
Gondold végig!
Ha köd van, és egy lámpával világítasz.
Szerintem fújd el azt a ködöt, hogy lásson is az a lézer...
Teljes körű cnc megmunkálás,
3D nyomtatás,
Plazmavágás, cső és zártszelvények
áthatás vágása

6mrgeizbx

Sőt, kötelező !  1.6W -ossal süritett levegővel támogatva, több lépésben ugyan de át lehet vágni a 3mm-es rétegelt lemezt... olvass vissza nagyonjókis fúvókákat csináltak itt a fórumtársaink...

robokacsa

Nekem 120 w os csövem van, 90% on probaltam en is 10mm/sec el, de nagyon égett, elszenesedett lesz a széle, ez ilyen, vagy lehet finomitani. 4mm es lemeznel majdnem fényes a vágat, mi a különbség???

000000000

Az lesz, köszi!

000000000

Na akkor délután mazsolázgatok az ötletekből asszem... :) Köszi!

motion

Hát a különbség természetesen a vastagság :-)
Valszeg van valami fogyatékossága a sugaradnak, akkor szokott kormolni, égetni. És ez a vastagabb anyagoknál jön jobban elő.
Lőj egyet fára és nézd meg mikroszkóp alatt. Szép szabályos kerek kontúros lyukat kell látnod. Vagy egy vastagabb akril is szépen kiadja a gondokat.

robokacsa

köszi az infót, így legalább még van értelme kísérletezgetnem.

u6t3r4kz5

Szia.

Én Laser Grbl-t használok.
Beolvasom a png fájlt aztán kiválasztoma megfelelő beállítást .
csatolok néhány képet.

Üdv: Dendő

xhadp99yn

Szépnapot!
Érdeklődnék milyen lézert használsz és vágsz e 3mm es rétegelt lemezt?

u6t3r4kz5

Szép estét.

3,5W kék lézerem van .
Próbáltam 2,2mm rétegelt lemezt vágni.
5-6-szor kell végiggmenni egy vonalon hogy átégesse.
Elég időigényes.

Üdv: Dednő