Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

kaqkk007

Nem ! csak piros és fekete lézerhez jó .

Rabb Ferenc

Üdv a hozzáértőknek! 6mm-es DEPRON-t milyen kék dióda lézerrel lehet átvágni - praktikusan egy menetből? 2.5W; 5W; Made in China; hebo87? Vagy egyéb???

Ha esetleg van vele tapasztalat, milyen széles a vágás?

000000000

Igen,közvetlenül a dióda lábaira kötik.

zozo

Én úgy emlékszem, hogy fehéret próbáltam egyszer kékkel vágni, de sikertelenül. A zöld 5 mm-es parketta alátétet pár tized wattal.

zozo

Egyik modellező gyárt elemeket, ő CO2-vel vágja.

Rabb Ferenc

Köszi, de akkor marad a szike... (:

wd3pyic30

Sziasztok!

K40-es gépnél normális, hogy 5ma alatt "cicergő", "nyikorgó" hangot hallok? (új gép).

juhasz

Enyém is szokott ciceregni :), régóta csinálja, nem vettem észre, hogy baj lenne.

000000000

de azt is lehetne gépesiteni hamár van géped...
Plotter-Cutter

wd3pyic30

Köszönöm! :)

izbeki

Szakértők segítségét kérném:
1mm-es SBR gumilemezt tudok vágni kék lézerrel (3W)?
Régebben építettem egy masinát, de csak fára próbáltam,
de nincs itthon ilyen gumim, amivel tudnám próbálni.
Ha valakinek van tapasztalata, megköszönném.
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

svejk

Azt szeretném kérdezni, hogy 0,4 mm vastag kemény karton papírt kb. mekkora sebességel lehet 5W-os kék lézerrel átvágni egy menetben?

Fecso3

Én fehér vastag rajzlapot 5W-os Hebo kék lézerrel vágtam többször ilyen adatokkal: 4W, F400, 1x-es menet...

PSoft

Úgy 2-3 mm/s-ra emlékszem a 2W-osnál, de már régen volt.:)

Fecso3

Próbáltam 3 mm-es fekete gumit vágni, 5W-al, F700-al, 5x mentem át rajta, de alig, kb. 0,8mm mélyen ment csak le. Ez így csak jelölésre jó...másra nem.

3-as szilikonnal is próbáltam, ami nekem van, az kemény...ugyanúgy nem vitte, mint a fekete gumit...