Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Csak egy ötlet, egy kis darab szurokra egy ellendarabot készítve króm-festék porral meg lehet próbálni polírozni kézzel mozgatva rajta kicsit egyenesen, meg néha elforgatva alatta, ha felületi akkor kifényesedhet ettől, amíg az új meg nem érkezik, ha halálosan elromlott úgymond.

Szalai György

Tegnap volt szerencsém meghallgatni egy toxikológus szakasszony előadását az ipari vegyszerek és hulladékok kezeléséről.
Beszélt többek között arról, hogy műanyagok égése során nem csak sósavgáz szabadul fel.
Foszgén harcigázok is!
Ez eddig itt még nem lett megemlítve.

PSoft

Nem tudom, nincsenek ilyen irányú ismereteim.
Ugyan van némi rálátásom az egyik veszélyes hulladék megsemmisítő/égető művünk tevékenységére, de az kevés ahhoz, objektív véleményt alkossak.

Én még eddig, nem voltam a toxikológus szakasszony egyetlen előadásán sem.:(

svejk

Lehet tegnap este is sokan égettek műanyagot? :)
(adok-kapok topic?)

svejk

Foszgénről írják:
" Mérgezés esetén alkoholt kell belélegeztetni, ami megköti a foszgént."

Jó anyag! :)

Majdnem olyan jó mint a metilalkohol mérgezés, annak is az ellenszere az etil-alkohol. A gyakorlatban állítólag ezzel napokig "részegen" tartják a mérgezettet.

PSoft

Úgy látom, tökéletes volt az égés, hamu se maradt utána.:)

ebalint

Sósav csak klorid/klór tartalmú műanyagból tud felszabadulni.

ebalint

Nem szeretném egyik verziót sem kipróbálni.

Igyuk csak megelőzés céljából az etilt.

Marosi István

Van valakinek CO2 lézerhez tápegység kapcsolási rajza?
Megpróbálnám magam elkésziteni,mert próbálkozom a csövek sorba kötésével

frob

http://www.repairfaq.org/sam/lasersam.htm
nos ezt lehet böngészni, temérdek cucc feltéve...

s7manbs8

Nyák lézergravírhoz a sima hagyományos tintával bekent az működhet ?

Nem az akril feték, arra gondoltam, ezt lehet hamarabb leégetné és ha ennek se marna alá a peroxidos sósav ?

kaqkk007

A sima hagyományos tinta nem saválló, valamilyen festéket keress akril-nitró

PSoft

Vegyél egy vastag filcet, húzd át azzal a panelt.

s7manbs8

Most azt találtam ki, hogy vastagabb réteget tettem rá, alul valami szürke fényes akril, felette meg még egy réteggel lefújtam feketével így vagy 4 óra lesz egy már de az tökéletes lesz ráér a gépecske hagy dolgozzon.

Meg a g kód generálót fejelesztettem most pár napja, mert csak nem volt jó a ntene találtam egy valamit, kicsit optimálisabb lett most, így már elvileg most jó lesz. Nyákra legalábbis általános képből fekete fehérből.