Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

A legoptimálisabb lenne, ha alul-felül volna elszívás.

Örülök, hogy tudtam segíteni.

Még egy apró valami...

A fotón levő üdvözlést, Te is rajzoltad?
Ha igen...
Írhattad volna magyarul is.:(

PSoft

IdézAbban a keskeny recés kerékben megbízható lesz az a pár menet?

Én úgy látom, hogy...igen.:)

gaben

Húúú, köszi, hogy ezt föltetted a múltkor.
Szükségem lesz rá hamarosan. ;)

niu7vyvp0

Még tavaly rajzoltam megrendelésre és gyorsan kiakartam próbálni. Elkészítem magyarul is majd mindenképp :)

zozo

Grrrr! -gondolhattam volna, hogy Te is gondoltál rá [#eplus2]

PSoft

Melegen a PLA-ba nyomott M4-es anyák.
"úgy áll, mint Katiba a gyerek"[#vigyor]

PSoft

IdézAmúgy csodálom, hogy mennyi energiát fektetsz újra és újra a géped tuningolásába.

A francokat, túl hosszú ez a semmittevős év vége...
Valahogy, el kell ütni az időt ilyenkor is.[#nyes]

Már, futnak a következő projekt szálai is.:)
Az aprólékait, már csinálja a gép.
(ez, két éven átívelő projekt lesz)[#eplus2]

PSoft

Egy kis "vízuális" segítséget is találtam hozzá.:)

wzc80zbf7

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy RUIDA vezérlővel megáldott Lézerem amit ki akarok egészíteni egy forgatóval. A forgató már elkészült és ahogy nézem nincs arra lehetőség hogy U Axis-on használjam (A FW nem támogatja sajnos) így kénytelen vagyok az Y Axis motorját addig lecserélni a forgató motorjára. (Nem egy szép dolog de sajnos mindenhol ezt csinálják, majd későbbiekben tervezem egy kapcsoló beépítését hogy ne kelljen kézzel dugdosni a vezérlőn a csatlakozót folyamatosan ha váltani szeretnék). A kérdésem az lenne hogy eddig úgy gondoltam hogy egy régi Epson EM93-as motor ellátja a forgató feladatát de tudomásom szerint az 0,7A-et bír el. A jelenlegi vezérlő 2DM542 (3,31A , 5000 step beállítással). A kérdésem hogy ez a régi léptető motor ki fogja bírni ezt a terhelést? Vagy milyen motort vegyek pluszba hogy ne füstöljön el ekkora áramtól?

Köszi előre is!

svejk

Korrektebb lenne ahhoz a motorhoz venni bagóért egy hozzáilleszkedő vezérlőt és inkább a step/dir kábelt átdugdosni.
Abból akkor sincs baj ha véletlen működés közben teszed.

gaben

Nagyon köszi, mindjárt megyek csobbanni, legalább lesz mit nézegetni a habok közt. [#eljen]

svejk

Egy barátomnál egy áttételes szervo van épp beüzemelés alatt forgatónak és a szervo elktronikus áttétele úgy lesz beállítva, hogy a forgatóhengerek kerülete épp egyezni fog az Y mozgásával.
így nem kell semmit átállítani, a terítéket rárajzolja a hengerfelületre.

PSoft

Próbál a "tökéletesre" törekedni.
A végére...sikerül is.[#eljen]

frob

Ha esetlegesen belefér, majd a megoldásról, már mint a mechanikairól egy fotó jöhet.
Kíváncsi vagyok hogy oldottátok meg a különböző méretű tárgyak befogását...

PSoft

Különböző fókusztávú lencsék összehasonlítása...