Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

zip0ji0se

Talán ez is inspiráló lehet.

PSoft

svejk

Hasonlóan mint amit Szaffibetti linkelt.
A görgők lézernyomtató fuserből a szilikongumi hengerek.
Mindkét (három) henger hajtva fogaskerekekkel és mxl-es szíjjal.

frob

Köszönöm!
nagyon jó kis szerkó...

td9vdrgga

Megjött a lézer modulom. Gyorsan be is szereltem a made in cina gépbe. És gyorsan ki is próbáltam. Igyekszem a vezérlést még tanulni. A mű kép alapján készült el. Mint ahogy lehet látni eleinte még túl gyengére volt állítva,

PSoft

Ez is megkészült, a tervezett K40-es "generálhoz".:)

Sugár "kombinátor".

zip0ji0se

Én is pontosan most várom, hogy megjöjjön a kockám és társaik.
Össze akarok hozni egy több diódás lézert. Remélem sikerül.
Mivel ragasztják ezeket a tartókra mert nem találtam róla semmit.

frob

ha ragasztják, akkor minden bizonnyal hővezető ragasztóval
de inkább nagyon pontos megmunkálás az alu tömbön és szinte bele kell szorulnia, ahhoz hogy itt jobb hőátadás legyen már csak egy kis hővezető paszta kell, hátoldalról meg valami 3mm körüli lemezke csavarosan hogy rögzítse elmozdulás ellene

legalább is én így csinálnám, ragasztó a fene tudja milyen hőmérsékletnél kezd el vándorolni...

trawe

Hát ha vándorol akkor már baj van :)
Én most egy olyant akarok kiprobálni hogy ezüstpaszta 2k epoxibakeverve :)
Persze vékonyan..

Hány diodát lehet kombinálni így 2 vagy 3?

van lencsés modszer is, de nincs nagy kedvem kisérletezgetni.
Bár vesz az ember lézer pointert az nem bánt :)
https://www.youtube.com/watch?v=7tBjQNKmrDA&list=PLZLFZ1BDzs4fnkNA0dMeq7gmjzsU8yTsl&index=67&t=0s

RJancsi

Nem szeretnék belevau, de én kihagynám az egyik csavart a kocka valamelyik sarkáról. 3 pont (csavar) egyértelműen meghatároz egy síkot. A negyedik már felesleges, "feszültséget" visz a rendszerbe. Nem véletlen, hogy a 3 lábú székek, állványok stabilabbak és nem billegnek mint 4 lábú társaik.

u4uberenn

Sziasztok!
Elsősorban B.U.É.K.!
Új vagyok itt, s az egész cnc-ben is. Olvasgattam a témák közt, de sajnos nem találtam a felmerült kérdésemre választ, ezért vettem a bátorságot, hogy ide írok.
Képet szeretnék égetni rétegelt fára.
Anno 2014-ben hozzájutottam egy http://www.cnc1.eu/hu/kompas_400kit.htm géphez. Ehhez vettem egy 2W-os diódát. A Mach3 szoftwerrel hajtottam meg. Ment is rendesen, csak nagyon lassan. Kellett kis idő mire rájöttem, hogy ez a masina nem alkalmas arra amit én szeretnék, így tavaly túladtam rajta.
Jelenleg az eBay-ról rendelt gépem van. "40-50cm-Area-500mW-Mini-Laser-Engraving-Cutting-Machine-Printer-Kit-Desktop-New"
https://www.ebay.com/itm/40-50cm-Area-500mW-Mini-Laser-Engraving-Cutting-Machine-Printer-Kit-Desktop-New/322419082650?epid=1883283294&hash=item4b11acc59a%3Ag%3ALnEAAOSwPpZaTFE9&_sacat=0&_nkw=laser+engraver&_from=R40&rt=nc&_trksid=m570.l1313.
A lézert kicseréltem a 2W-ra.
Teljesen jól megy, de mégsem azt csinálja amit szeretnék.:(

A lényeg, hogy úgy szeretnék égetni képet, hogy megadom a gépnek, hogy induljon el G0 Y0 X0 -ból Y0 X100-ig, de közben figyelje hol kell a lézert bekapcsolni, s ha kell, akkor kapcsolja be.
Azt nem szeretném, hogy G0 Y0 X0; G1 Y0 X1 S255; G1 Y0 X2 S0. Tehát nem szeretném azt, hogy mindig megálljon, akadozzon.
Jelenleg a "LaserGRBL" programot használom, az vált be.

Ha jól láttam az RDWorks program szimulációjában, akkor az úgy csinálná, csak éppen nem tudom ezt a gépet meghajtani vele, mert nem ismeri fel a COM portot. (gondolom le van védve, hogy csak a saját gépével működjön) :(

Bocsi, ha sokat írtam, de igyekeztem minden fontosabb infót megadni!
Előre is köszi a választ!
Attila

freewind

Ha jól látom EleksMaker -féle arduinos vezérlőpanel van rajta. Én erre felraknák egy GRBL -féle firmwaret.  Itt van úgynevezett lézer mód (Laser Mode). Ebben az esetben működik a M4/M5 páros a lézer ki/bekapcsolásához. Ekkor nem áll meg ha változik az S érték.

Én egyébként ajánlom a http://lasergrbl.com/en/ programot (GRBL-re). Szerintem nagyon jó.

u4uberenn

Szia, köszi a választ!
Mint írtam a LaserGRBL-t használom, M3/M5 a lézer be/ki kapcsolása nálam.
Akkor lehet a G kódot cseszem el? Hogyan kell megadni, hogy ne álljon meg?
Esetleg ha nem nagy gond, akkor az alábbit megadnád G kódban?
1010110010
az 1-nél bekapcsolt a lézer.
Ez nálam nem jön be. :( :

G90
G0 X0 Y0
M3 S0
F1200
G1 X0.333 Y0.0 S255
X0.667 S0
X1.0 S255
X1.333 S0
X2.0 S255
X2.667 S0
X3.0 S255
X3.333 S0
M5
G0 Y0 X0

Nagyon gáz vagyok mi? hmmm... bocsi mindenkitől! :)

PSoft

Tudom,és jogos is az észrevételed.

Igazából elég ha az átló két pontja állítható,és a háromszög harmadik pontja, egy fixen rögzített, feszített helyzetű forgáspont.
Tudok is rá példát mutatni, még régebbről.:)

De ez már...így marad.:)
[#wave]