Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

u6t3r4kz5

Szia ,

Nekem 3,5W lézerem van Ebay-ről rendeltem , de jól működik.
A jelenlegi beállítással S1000 F120
2,2mm rétegelt falemezen  4-5ször kell végig menni hogy átvágja . Érdeklődnék milyen beállításokat használsz?
Köszönettel : Deák József

niu7vyvp0

Reggelre sajnos 7-8°C-ra lehűl a víz v. még hidegebbre és úgy tudom, hogy így nem a legegészségesebb keringtetni a csőben.

td9vdrgga

Na most valamit nem értek. Ha még fagy határán is van az ablakmosó akkor sem problémás a keringetése az autó mosóban. Úgy van kitalálva hogy bírja. Nem kell azt külön melengetni.

niu7vyvp0

Úgy tudom, hogy a csőben az ideális vízhőmérséklet a 20 fok. Most ha neki állok keringetni az 5 fokos vizet benne nem feltétlen tesz jót a cső élettartamának, ezért szeretném kicsit felmelegíteni.

motion

Hali.
Nem értem ezt az ablakmosós dolgot nálad.
Szerintem az nem frankó ilyen felhasználásra. Szivattyú nem habosítja fel? :-)
Ioncserélt vizet szoktak a csőbe rakni + fagyállót.
Ha kb. -10 fokosra van bekeverve az algaképződést is teljesen meggátolja.
Nekem összesen 50l víz van a rendszerben, egy 1,5KW-os fűtőszállal melegítem. Most legutóbb nekem is 10 fokos lett a víz és pontosan 21 perc alatt melegítette fel 20 fokra.
Ez nekem elviselhető idő mert ennyi úgy is kell előkészülni...
Ja a tartály nálam körbe van szigetelve 10cm üveggyapottal.
Ez nyáron is sokat tud ám segíteni...

PSoft

Áruld már el Zsoltnak, hogy az a "cső", egy CO2 lézercső.:)

harima

Ha előbb felmelegíted a vizet,
a 20 fokos víz nem tesz kárt az 5 fokos csőben
ha elkezded keringetni ?

wd3pyic30

Sziasztok!

Egy hete egy K40-es boldog gazdája lettem és serényen játszogatok ezzel a kínai csodával. Az eredeti vezérlőt használom egyenlőre Corel-el és van egy olyan problémám, hogy nem találok lehetőséget a motor léptetésének a beállítására. 80 mm-nél már van plusz 1mm eltérés a gyári setupban. Tudja valaki hol lehet ezt beállítani?

PSoft

Ha a fókuszlencse közepén van a nyaláb, és nem talál ki az esztergált fúvóka furatán, akkor...

-ferdén áll maga a fúvóka, vagy...
-az utolsó tükörről induló sugár nem merőlegesen éri a lencsét
esetleg...
-nem merőleges a fejegység az asztalod síkjára.

Lőj egy darab vastag(5-10 mm-es) víztiszta plexilapra,és meg fogod látni, ha merőlegességi problémák vannak.

niu7vyvp0

Az utolsó tükröt úgy állítottam be, hogy egy db maszkoló szalagot ragasztottam lencse helyére, levettem azt is és a fúvókát is, így szemre középre sikerült belőni a lézersugarat. Holnap kipróbálom a javaslataidat, de érdekes, hogy fúvóka nélkül nagyon jól vág, pikk pakk átviszi a 4 mm rétegelt lemezt.

PSoft

Lentebb írtam, hogy..."van máááásik""!:)

Nekem, ez a verzió...jobban "tetszik".
Kevesebb a csavar, meg talán, nem annyira
IdézDisneyland-es
:)
Pletykáljuk meg már...ezt is.:)
(ha van kedved)

svejk

Ezek a modellek ingyenesek?

PSoft

Vágtál is vele, vagy csak lőttél a 4 mm-es rétegeltre?
Vágj egy négyzetet belőle, és nézd a vágott négyzet oldalait.
4 mm vastagságnál, már jól lehet látni ha merőlegességi gond lenne.

PSoft

Igen! Letöltöd, aztán...

Ha másképp gondolod valamelyik részét,és kedved is van hozzá, alakíthatod is saját szájíz szerint.

niu7vyvp0

Egy kört rajzoltam vele, de nem figyeltem a merőlegességet. Holnap megpróbálom szakértő szemmel figyelni :)