Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

vadember

Én meg a kínai fotófilm határait próbálgattam. A vékony vonalak 0,1 mm szélesek. Ahol három futott volna egymás mellett ott az előhívásnál feljött a fólia. A többi helyen jó. Lehet, hogy a lamináló hőmérsékletének emelésével még jobb tapadás lenne elérhető.

vadember

xsugix

Szia elektron!

Ezt PCB toner transfer próbáltad már? Nem kell kapargatni, nem kell áztatgatni, nem ragad bele.. Kollégám így gyárt nyákot, 0,5mm vezetősávig tökéletes.
Igaz, lézernyomtató, de ez már Nyák topicba való..

k2rf792ud

sírok! [#vigyor][#taps]
facebookos lézeres csoportba írta egy kolléga....

s7manbs8

Kösz, ez is jó lehet.

RJancsi

Egyet én sem értek: mi az a red & black? [#nemtudom][#fejvakaras] Nem a "piros"-al van a bajom. Talán a matt fekete házról van szó?

k2rf792ud

hozzáértők segítségét kérném!
le szeretném cserélni az asztal mozgató AC motort egy izmos léptetőmotorra, hogy szoftveresen vezérelhessem az asztal magasságát. azaz a Z tengelyt...
namármost. :D az asztalnak nem kis súlya van. ha a léptetőmotor nem kap áramot vagyis kikapcsolom a gépet, az asztal szépen lesűlyed a súlya miatt. [#wilting]
milyen megoldásokat javasoltok? [#conf]
esetleg ki hogyan oldotta meg?
köszönöm!

niu7vyvp0

Szia,

Igaz az én asztalom max 5-6 kg kb. ráadásul golyósorsókkal van megoldva  mozgatás, de ha levan kapcsolva meg se mozdul. Ha rendesen megvan feszítve a szíj és ha neked trapézmentes orsód van, szerintem nem lehet gond. De ha biztosra akarsz menni, akkor egy manuális reteszeléssel be biztosítható, én ebben gondolkodtam még, de így hogy nem mozog elvetettem az ötletet.

k2rf792ud

na ezt jó tudni... köszönöm!
és Te is átalakítottad a géped??
milyen léptetőmotorral helyettesítetted az AC motort??
mekkora az asztal méret?
így elsőre nincs több kérdésem.. [#nyes]
köszönöm!

niu7vyvp0

Én magam építettem egy masinát a 0ról, egy sima 3NM-es léptecs mozgatja az asztalt és 800x500mm a hasznos asztalterület :)

Nagy Zoli

Nincs esetleg valakinek sablon fájlja halhoz? Papám nagy pecás és szülinapjára akarok neki vágni lézerrel. Találtam pár dollárért de gondoltam előbb megkérdezem itt hátha valakinek van

xhadp99yn

szerintem ez tetszene

fish

Nagy Zoli

Végül egy egyszerűbb lett de köszönöm, ha lesz időm össze fogom ezt dobni :)

zip0ji0se

Sziasztok!
Nincs valakinek véletlenül egyszerű kapcsolási rajza 5W kék diódához, amit gyorsan össze lehet rakni egy raszteres alapra.
Tesztelni szeretném, de még a drivere valahol kolbászol.
Köszönöm

000000000

Egy 12 V-os tápegységre (3-5 A terhelehetőségű) sorba kötsz pl. egy 8.2 Ohmos (10 W) ellenállást a lézerrel, így ~1 Amper árammal fog a lézerdiódád működni tesztelési céllal.
Ez a legegyszerűbb áramkör, ami létezhet.

Vigyázz! Kézzel ne érintsed meg a lézer dióda kivezetéseit, és zárd rövidre őket, amíg bekötöd, mert nagyon érzékeny a statikus feszültségre, és a helyes polaritásra.