Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

A 2W-os kékkel többször gravíroztam bélyegzőt, lágy, áttetsző, 3 mm-es szilikongumiba.
Harmadikra, mindig megvolt a bélyegzőnél szokásos mélység.

svejk

izbeki

Köszönöm az infókat, azért majd kipróbálom, lehet
vennem kell  egy 40W-os kis CO2 lézert.
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

Mlaci

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. Mach3 -hoz szeretnék lézer plugin-t ami segítségével szöveg gravírozást végeznék. Körvonalas gravírozást most is tudok vele csinálni, de nekem a szöveg belsejét is kellene. A Mach3 szövegszerkesztőjével ezt sajnos nem tudom megetetni.

Mlaci

Találtam egy youtubos videót a tomtom raster pluginról, de sajnos fizetős történet, amivel nem is lenne baj, de egyből paypalra ugrik, és kicsit tartok attól hogy fizetés után megkapom e a plugint.

designr

Tedd már be ide a linket..

PSoft

Nem próbáltad a Mach beépülő lézer plugin-ját?
Itt, olvashatsz róla:
Tweakie... 1-5lap

A plugin:
Engraving trigger for laser or impact

Mlaci

Ez sajnos nem jó. Ez képekhez való plugin, nem jó szövegszerkesztéshez.

Mlaci

Le töltöttem azért ezt a plugint, de nem működik. kiválasztom a képet, mert ugye ez csak azt tud. És nem generál g-code-ot belőle, csak pervious seq no yet complete hibát hoz.
Ti mivel szoktatok szöveget lézergravírozni? Nem hinném hogy nincs valami megoldás. Valószínűleg csak én vagyok még lúzer user :)

Mlaci

Most már végig pásztázza a területet, és a statusnál kiírja hogy comlete. de nem kellene g-kódot csinálnia?

PSoft

Nincs látható/hozzáférhető G-kód.
Valahol a háttérben fut, nem is biztos hogy G-kód.

Mlaci

De akkor hogy tudom alkalmazni a plugint? mert g-kód nélkül ugye nincs amit elindítson. ( na ez már tényleg a segítség béna vagyok )

Mlaci

Esetleg valami szoftver? Én az artcam-et használom de az nem tud lézerhez g-kódot. A corelhez létező pluginnal meg csak vektorosat dud, raszterest nem.

guliver83

Nem tudom mennyire tér el az Artcam post processzora a Aspirétől de ott is megoldható lenne szerintem.

https://jtechphotonics.com/?p=3851