Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

kamera elé ilyet raktam....
c-filter

4h4344ty

Köszi.
Találtam egy jó összefoglalót: http://noirlaser.com/laser-standards

000000000

A lényeg hogy ne bonyolódj bele a labor minőségű dolgokba kár otthoni célra áldozni rá inkább rakd bele lézer teljesítménybe az hoz is a konyhára pl nagyobb lézer modul ha bővitesz...

4h4344ty

Köszi. Egyébként milyen kamerát használsz? Valami webkamerát?

000000000

1080P 2MP IP Camera de ha pc és laser gép közel van jó az usbs megoldás is..

000000000

Az enyimbe hasonlo van de házasitva van (térfigyelő) nagyon éles képe van maga 2MP ével sony imx222 a szenzor azok elég jok (univerzális célokra is) ...

1080p 2.8mm optika közeli nézetre...

4h4344ty

2.8mm-es lencsével mekkora a fókusztávolság? Vagy végtelen?
LED-el világítasz hozzá?
Láttam a neten olyat, aki ilyen kamerával kalibrálta a gépét,
a nagy felbontás és nagyítás segítségével.

000000000

2.8mm legkőzelebi (menetes) végtelenitet nekem 6mm van alapbade 50cm is bármit élesen vesz ha álitok rajta éleséget!
van motoros optika is az kamera áraval vetekszik!
munkateret érdemes boritani ledszalagal pl!
Ezek a kamerák éjeli forásnál is képes látni ot ir forrás
használnak de ott fekete/fehér nézet van..
mode:

vfcfsp3ns

Hello.Szeretnék folyóírásos betüt kivágni valami egyszerü progi van erre ami dxfbe csinálja meg?

4h4344ty

Alapból kartont akarok vágni, amire a 2,5W is elég kell, hogy legyen. Gondolkodtam erősebb lézeren, de innen már csak 7-8 wattra érdemes lépni PWM-el. Az pedig már húzós tud lenni anyagilag.

000000000

Eről már írtam párszor itt 7w (modul épités) hogyan olcsobb![#vigyor]
Néz viszább de ne ugy ahogy a vakasszony...[#eplus2]

4ahy3u7k0

Hi Hölgyek (ha vannak) és Urak!

Van egy kis K40 gépem, leginkább modellező rétegelt lemezt vágok vele. Az a gondom, hogy az 1,5mm vastagot szépen vágja, de már a 2mm vastaggal eléggé szenved. Természetesen a legtöbbször 2mm-est kell vágnom. Arra gondoltam, hogy kicsit megmókolom (Hadházy után szabadon), és teszek bele egy 50W-os csövet. Ehhez kicsit át kell alakítani a házát, de az nem gond. Az lenne a kérdésem, hogy a benne lévő tápegység vajon elbírná e az eggyel nagyobb csövet, vagy azt is cserélnem kellene? Gondolom, a tükrök és a lencse jók lennének az 50W-hoz is.

morvfer7

A táp jó lesz az 50-es csőhöz is, de a 2mm-ert kényelmesen kellene neki vinni, még a 3 mm-ert is, nem csak a 2-őt. Persze a levegő befújás elengedhetetlen!

4ahy3u7k0

A normál bútoripari rétegeltet viszi, mint a vajat, még a 4mm-est is, de az 5 rétegű modellezőt nem szereti, én meg legtöbbször azt vágok. Sajnos bútoripariban 3-as a legvékonyabb, az meg nekem már túl vastag.

4ahy3u7k0

Lemaradt, ez a 2mm-es, amit vágok 5 rétegű, és nem tudom, mivel van ragasztva, de amikor vágom, kormol mint állat. Nem lesz olyan szép tiszta vágás, mint egy sima nyír lemeznél. Egy egy művelet után alig bírom a kormot levakarni a kezemről.