Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

hm60c89m

Sziasztok!

Nálam hozzáértőbbek segítségét kérném az mellékelt képekkel kapcsolatban.

Adott egy K40-es, cső anód felöli aldalán a végtükör, ami úgy néz ki mintha el lenne mozdulva, de szerintem az anódra a végtükör rögzítése stabil. Sosem volt feltöltve, bekapcsolva általam, kivéva a gyárban mikor tesztelték - gondolom.
Erre utaló minimális folyadék nyomokat láttam a csőben.

Lehet hogy ez így jó? Üzembe lehet helyezni?

Köszönöm a segítséget, Tamás

robokacsa

próbáld ki nyugodtan, ha nem jó a csőben vmi, úgy sem fog világítani . :)

motion

Ha arra a réz színű hengeres lemezre gondolsz (én ezen a képen csak azt látom ferdének), akkor az nem a tükör. Arra csak a nagyfesz van kötve, azaz maga az anód. Occó csőnél elő"ferdül" néha :-)

hm60c89m

Köszönöm a válaszokat.

Sajnos nem fűzök túl sok reményt hozzá mert ahogy nézem a videókat, a gáz az anód és a katód között a "legrövidebb útra törekszik" és a peremen alakul ki. Mégha lenne ís ív, az biztos nem közponsot lesz, ki tudja merre megy.
Jól gondolom?
Valaki tapasztalt már ilyet?

Dakota25

Ha az anód gyűrűjén keresztül a két tükör "látja egymást", akkor van remény, hogy működhet. Az elektronok csövön belüli mozgása és a laser-effektus csak laza kapcsolatban vannak...-hogy is kéne írni?... a nyaláb elhelyezkedése a tükrök helyzetének függvénye főleg, míg a kisülési csőben a kisülés az elektródák elhelyezkedésének a függvénye.
Ha az elbillent anód eltakarja egymástól a két rezonátortükröt, akkor van baj.
Aggasztóan néz ki. Hogy a csudába billenhetett el ennyire? Nem tört ki és fordult el az üvegben az anódkivezetés?

4ybj8h3c8

Vidáman néz ki, túl nagy teljesítményre ne számíts így, sacc per kábé ezzel a konyulással jó ha a felét tudja a névlegesnek.

42usksw6k

Sziasztok, 40W-os CO2 lézerem van arduinósítva, (Most laserwebbel kezdtem el használni, de előtte más programokkal is meg volt ez a jelenség) a gázcsőben látszólag szép az ív,  de a 3. vágásnál mintha elfáradna, aztán pár óra múlva újra szépen csinálja az első néhány gravírt. Kis mérető 5cm-es, viszonylag bonyolult gravírjaim vannak, néha 20 perc is lehet egy. Fába. A cső 2014-es kiadás, de messze nincs benne szerintem 500 üzemóra sem. Ha volt már ilyen kérdés, esetleg segítenétek, hogy lehet témán belül keresni? https://youtu.be/YrSJyFYQamQ
Bocsánat a rossz hangért, éppen beteg vagyok, meg másnak lett csinálva a videó.

42usksw6k

Másik kérdésem egy 15Wattos kék lézerdióda hány wattos CO2 lézer teljesítményét tudja? Szokták összehasonlítani a gravírozás sebességét, vágásmélységet, stb.

LittleSV

"Az ecet amúgy szépen leviszi ezeket."

Ezt hogyan kell kivitelezni? Tuti béna vagyok, ezt már olvastam régebben is és kipróbálva (ecet + fogkefe, de a rongy sem segített) sikerült teljesen szétmaszatolni a felületen a kormot.

vfcfsp3ns

Hellosztok.Jön a nők napja!valakinek nincs tulipán virág kivágása vagy 3d mintája?

c2nsu773m

Valami nem jó a hűtéseddel!!!
Bemelegedik a cső és azért esik le a teljesítmény, előbb utóbb kinyírod a csövedet!!!

c2nsu773m

Bocs megnéztem a videót, ennek a csőnek már nem lila a fénye hanem fehér.
Sajnos ez cserés lesz, elhasználódott.

4ahy3u7k0

Egy kis K40 tuning. Nem találtam elég erősnek a gépet, és itt nem sokkal lejjebb LittleSV kolléga rákérdezett a levegőáramlásra. Ugyan van elektromágneses pumpám, megy is mindig, de megnéztem, hogy menyire erős. Hát nem igazán érzékelhető, amit fúj. A fej 10mm-re van a vágandó lemeztől, és a nyílás rajta majd 7mm átmérőjű. Gondoltam egyet, és csináltam a csőrére egy kis toldatot. Egyrészt a nyílást szűkítendő, másrészt, hogy a cső vége közelebb legyen a vágandó anyaghoz. 7mm.rel toldottam meg a fejet, és a lyuk átmérőt is lecsökkentettem vagy 2mm-rel. Nagy csodát nem vártam a dologtól, de 8mm/s helyett végül 10mm/s-mal tudtam vágni a 2mm vastag modellező rétegelt lemezt, és a vágás is valamivel vékonyabb és tisztább lett. Azután megnéztem a csatlakozót amin keresztül a fejbe áramlik a levegő. Egy 5mm vastag csőbe van fúrva egy 2mm-es lyuk, tehát itt is komoly szűkítés van a rendszerben. Legközelebb ezt is kifúrom legalább hármasra, hátha hozzátesz még valamit. Ha nem, akkor jöhet az 50-es cső, meg egy kis barkácsolás, hogy beférjen. A szűkítő elég kókler munka, de tesztelni jó volt, majd kiesztergálom rendesen, ha lesz egy kis időm. A vágások közül a bal felső az eredeti, az alsó középső lett a legjobb, bár a kép annyira nem adja vissza a különbséget.

vadember

Vegyél neki rendes virágot! Biztos megérdemli. Szebb lesz mint bármilyen, rétegelt lemezből kivágott csoda.

D.Laci

"G-ray-4.1-HU"
A fájl nem található :(