Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Trial 30 nap korlátlan funkció ...

1 év utáni licensz folytatás +25$
hobby 40$ alap post procikal..
válalkozói 80$ dsp full post támogatásal...

info

e70p0gieb

Keresek olyan lézeres kollégát aki 500 X 410-es méretben tud lőni.
Természetesen nem szivességként kérem.
Egy emléktábláról van szó, a cdr, plt file megvan.
A tábla anyagát is viszem.
A helyzet, h nem mondhattam nemet rá, de sajna púp a hátamra.
Legjobb lenne Bp. de sűrűn járok a Bp.-Zalaegerszeg vonalon is.

4h4344ty

2,5 W-os kék lézerhez tudtok valami jó meghajtót, amit PWM-el
is lehet vezérelni? Vagy elég a TTL-es vezérlés?
Láttam 20 és 150 kHz-es meghajtókat. A frekvencia miért
számít?

frob

minél nagyobb a meghajtó frekije annál sűrűbben lehet kikapcsolni és be mert hamarabb éled és áll be, de szerintem mezei hobby célokra tökmindegy
ami még szerepet játszhat, a jobb hatásfok, már mint magasabb frekin jobb lehet ( nem feltétlen) a hatásfoka a meghajtónak

000000000

glbl és hasonló megoldások 1khz alatt modulálják a lézeres ttl kimenetet profibb cuccok is max 30khz ig mennek el..[#eljen].

frob

Sziasztok
Nem épp lézeres téma, de mivel talán itt dolgoznak fel legtöbben plexit, ezért írom ide a kérdést.

Szóval hogy lehet szép egyenletes felületű opálosítást, maratást elérni plexin?
Azon kívül hogy eleve olyanra van öntve a cucc...

Lényeg adott egy víztiszta cső, melynek külső felületét szeretném homogén opálra változtatni, lényeg lenne hogy a belseje viszont ne legyen az.

Csiszoló papír sem rossz de nem adja meg azt a szép felületet, homokszóróm nincs itthon, pedig talán még az lenne jó...

Valami vegyszeres móka? amivel áttörlöm és rögtön opálos lesz?

Előre is köszi!
R:

xhadp99yn

Szia
Szerintem vízes csiszolóval meg lehet csinálni szépen

PSoft

Ha cső, akkor egyszerűbb az egyenletes, homogén opál felület csiszolása.
Pl. esztergapadon forgatva, és a már említett vizes, papíros csiszolás.

Szalai György

Csak a homokfúvás lesz egyenletes.
Vagy a kvázi homokfújás, matt öntapadós fóliával. Nekem ez a fürdőszoba ajtó üvegen bevált.
Esztergába smirglizéssel unidirekcionálisan struktúrált karcot kapsz. Átvilágításkor jelenős a különbség.
Esetleg még kipróbálható az esztergába smirglizés, de vibrációs csiszológéppel. Az rengeteg kis karika formájú karc lesz, ami jól mutat alumíniumon is, de nem teljesen homogén.
Szerintem.

000000000

opál üveg tapéta![#vigyor]
ha nem tetszik leszeded!
ha plexitet kétodalrol is homok szorozod nem takar ugy min az üvegnél mert a plexit nem törik ugy mind az üveg a homokszem roncsolásakor (pattan)!
Ledes világitás elé probáltam  ilyesmire mi lenne jobb...

frob

Köszi.
Csak nem fogok megúszni egy homomszóró kabint venni vagy csinálni...
Milyen homokot használtok ilyesmihez, van valami konkret típus?

000000000

keres nyomotartályos megoldást az már 2 bártol is használható kiss pénzből össze rakhatod magad is de van készen is ugyan ez kabinal is...[#rolleyes]

frob

vadember

Csak van otthon egy PET palackod.