Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

IdézDe. Dőlj amerre kell. Nagyapám szerint, ha eszel akkor előre, ha iszol, akkor hátra.

Én, a hajlongást se igazán szeretem. Sőt...rühellem.
Templomba is ezért nem járok...
Valaki eldönthetné, hogy most akkor egyek, vagy...igyak.[#nyes]

A túlnyomó többség-ben, igazad lehet.
A "nagyon ritkán", de pontosan-ra meg nem is oly régi, jó példa a tojásfirkáló.

niu7vyvp0

Milyen rdworks-öd van, hogy ilyen szép "színes"? :)

000000000

Ez lighburn az is támogatja...

000000000

a rudia megoldást...

PSoft

A jövő...
Mármint, a jövő Húsvét.
(és még, illik is a topikba)[#kacsint]

Szalai György

Ez egy kicsit ,,lézer ágyúval veréb tojásra" megoldásnak tűnik. De szép gép és sok lehetőséget ad.
Lehetne a tojáshéjat hajszál vékonyan brüsszeli csipkézni is, amit kézzel már biztos nem.
A lézer kiégetheti a héjból a szenet, ami széndioxidként távozik.
Ami marad, az égetett mész, vízzel kimosható. És kész a csipke.
Ha jól gondolom.

(A fiam azt mondja, ha lesz tojáspatkoló CNC, akkor ő is leveszi a kalapját. De nehogy nekiállj csinálni egyet.) [#vigyor2]

PSoft

PSoft

IdézA fiam azt mondja, ha lesz tojáspatkoló CNC, akkor ő is leveszi a kalapját. De nehogy nekiállj csinálni egyet.

Elgondolkoztató amit írsz, de nekem...jobb ötletem van.

Csináld meg Te, azt a CNC-t a fiadnak!
Így, két legyet is üthetsz egy csapásra, mert a fiad nem csak a gép előtt, hanem -biztos vagyok benne hogy-...előtted is meg fogja emelni a kalapját.[#vigyor2]

Szalai György

Hosszú évek törekvése, hogy vissza kell adni a gyakorlati tudásra támaszkodó kétkezi munka becsületét.
Nem véletlen, hogy épp a tojáspatkolást említette, ami jellegzetesen ilyen és nehezen volna CNC-síthető.
Egy harmincnyolcas fal választja el a 3D nyomtatótól. Még ajtó is van rajta. Nem megy a közelébe.
De ha volna itthon kovácstűzhely, biztosan verné a vasat naphosszában. Azt szerette csinálni.
Nincs kalapja.

gaben

Szia,

ebben egyet értek Veled. ;)
Én is pont emiatt tervezek és építek különféle gépeket, szerény kis műhelyemben.
Pedig az elméleti tudásom sehol sincs a Tiédhez képest.

guliver83

Tudja esetleg valaki, hogy használható lenne ez CO2 lézerhez?
RUBY LASER tükör

PSoft

De hisz, én is ezt mondom!
A CNC építés, az...mi?
Esetleg, nem...
Idéz...gyakorlati tudásra támaszkodó kétkezi munka...
?[#nemtudom]

Amúgy, rossz hírem van a fiad számára.
Az elnevezés csalóka!
A tojáspatkoláshoz, nem szükséges a kovácstűz, de még, a vas sem.[#nyes]

000000000

RUBY LASER ~700..800nm
co laser ~10000....10600nm

guliver83

Akkor semmire sem jó :)