Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

Én, a lézerdióda áramát mérném, hisz közvetlen méréssel az ad igazi támpontot.
Nem egyszer, nem kétszer mértem, egy a diódával sorbakötött árammérővel.
Magából a mérésből, a diódára nézve, nem lehet probléma.

x5izpkum

Keresek valakit, aki nagyon szakértő, és egy CO lézergépbe bele tudna építeni egy 50W-os lézerdiódát, úgy, hogy a gyári vezérlővel menjen, ha éppen a diódát akarom használni, pl. fémhez. (a Trotec hibrid lézerhez hasonló megoldás lenne) Hely van a gépben, a tápegysége bőven elbírja, a többi már gyerekjáték. (egy szakértőnek)

x5izpkum

Pl. itt egy komolyabb cucc egy ilyen projekthez:
(sajnos ez vízhűtéses, ami problémás, mert a CO gép léghűtéses)

https://www.ebay.com/itm/Limo-FO-A-P0065-High-Power-Fiber-Coupled-Laser-Diode-600u-50W-Coherent-Trumpf/173927672068?hash=item287ee5a904:g:A5oAAOSwKsZbnBte

robokacsa

ennek a projektnek az alakulását szívesen végigkísérném, akár 10 W os diódával is. szerintem sokunkat leköteleznél, ha publikálnád.

x5izpkum

Ha jelentkezik végre valaki, akkor mindenképpen ez a terv.
Ilyen megoldásokkal lehet a profik szintjére lépni, hobby árakon. (előtte azért persze meg kellett hozzá venni egy CO2 lézert)

Egyújabbgépépítő

6KW-os lézervágóval szeretnének gravírozni.
Odáig eljutottak hogy kis teljesítménnyel szépen lehet vektorosan jelölni.
Rozsdamentes anyagon sajnos alig látszik.
Lehet használni például CerMark 6000 -t, vagy ez csak CO lézerhez jó?
Próbált már valaki hasonlót?

000000000

6KW gép is valoszinű co ![#kacsint]
vagy olyan kicsire nem tudják le veni a power hogy ne égjen le a festék amit irsz mert az jelölt rozsdamentes az nem fekete!

niu7vyvp0

Sziasztok,

Ez milyen anyag lehet valójában? Azt írják rá, hogy hajlékony fa, én még ilyet nem láttam, ami nem azt jelenti, hogy nincs is. Ha vki ismeri tudna egy beszerzési helyet linkelni?

https://www.ajandekportal.hu/emleklap-hajlekony-fabol-gravirozva-376

Köszönöm!

harima

Szerintem hántolt furnér.

PSoft

Szerintem is az, de pld. az öntött papír is szépen gravírozható lézerrel.
Durván csiszolt fára hasonlító felületével, igen dekoratív tud lenni.
Öntött papír, a kis 2W-os kék alatt.

niu7vyvp0

Co lézerrel is lehet gravírozni? ha igen merre lehet beszerezni? :)

PSoft

Igen, lehet CO2 lézerrel is gravírozni.

Egészen pontosan, nem öntött, hanem merített papír.

niu7vyvp0

Nagyon szépen köszönöm :)

x5izpkum

ESÉLYTELEN, a nagy , kivágásra kitalált kW-os lézergépek nem tudnak rendes minőségben gravírozni. (vektoros feliratot is elég gyengén) Nem véletlenül vesznek erre a célra egy kicsi CO2-es gépet. Más a felépítése, a szoftvere, sebessége, stb...
Nem is értem, miért akarna valaki egy töb10ezer Ft-os rezsióradíjú gépen gravírozni??? Ezekkel alkatrészeket szoktak kivágni centi vastag acéllemezekből.

frob

Hát igen, inkább nevezném "marásnak" amit a 6kW co gép tud művelni az anyaggal mint felületi jelölésnek :)

Szoktam ilyet csináltatni 10mm es lemezbe, cégjelölés gyanánt, de jóformán csak vonalrajzot tud, de ott is látszik hogy fröcsög szanaszét az anyag, olyan kis teljesítményre és nagy sebességre nem lehet venni azokat a gépeket, ahogy gravomark is mondja...

általában az a szokás, hogy a kész munkadarabokat, egy másik helyen a megfelelő lézerrel jelölik...

legalább is nekem ez a bevált metódus 40-50W co vagy yag gyönyörű munkát tud végezni e téren