Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

Pikk-pakk![#smile]

Scythian

Üdv Urak!

Az alábbiakat keresem NdYag Laserhez, ha volna valakinek eladó : Q-switch, valamint galvo vezérléshez PC-s kártya, 16Bites DA-val, 2 csatornás, lehetőleg rotáció vezérlős kimenettel ( step / dir )
PM-ben, ha kérhetem

Toni

Zentechproject

Üdv mindenkinek!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy Yongli 50w-os lézercső tápegységnek pedig egy HY-T50.

A probléma a következő a lézer nem kapcsol be. A feszültség rámegy a csőre de semmit nem csinál még egy halvány ívet se látni benn.

Ez minek a hibája lehet? Én arra tippelek hogy tárolás közben valahogy elszivárgott a gáz belőle de lehet hogy tévedek.

A válaszokat előre is köszönöm!

Szalai György

Ha a csőre jutó feszültséget megmérted, megfelelő értékű és terhelhetőségű, az érintkezések is jók, akkor csak a cső hibája marad.
Vékonyka ismereteim szerint nincs más alkatrész abban az áramkörben.

Zentechproject

Elgondolkodtam, lehet hogy a tápegység kicsi ehhez a csőhöz. 1000mm.es csőhöz lehetséges, hogy nem elég a 25kV.

Szalai György

A konkrét típus ismerete nélkül nézelődtem a gyártó honlapján.
A hasonló csövek üzemi feszültségére 10kV, munkaáramára 28mA értéket írnak.

Zentechproject

Szerintem holnap felhívom a boltot ahol vettem és meglátjuk.

000000000

Sziasztok! Segítségre lenne szükségem! Van egy kínai 15W kék lézerem (5W). újkorába (3 hónapos) Tökéletesen végta a 3mm-es nyír lemezt, most nagyon nem akarja... :( Pedig vettem hozzá G7 lencsét is.. Mi lehet a teljesítmény csökkenés oka ilyen rövid időn belül? Illetve van más ötletetek? Egyébként megmértem az áramfelvételt és üresjáratba 0.13A mikor dolgozik a dióda akkor 1,1A.. (ez az egész modulra értendő) Ez reális lehet? én azt hittem, hogy maximum teljesítményen hajtva nagyobb áramot vesz fel.. esteleg van másnak is ilyen típus? meg tudná mérni, hogy neki mekkora az áramfelvétel?

Model:LMC450B
SN: 15WB-201901

Köszönöm!

PSoft

IdézA feszültség rámegy a csőre de semmit nem csinál még egy halvány ívet se látni benn.

Mérted azt a feszültséget, valóban ott van a cső anódján?
Katód kötés rendben van?
Árammérő -ha van a rendszerben- mutat valamit?

Vigyázz, mert ha nincs terhelés -rossz a cső- a tápon, előfordulhat, hogy a tápot is tönkreteszed.
Valahol át kell "húzni" annak a terhelés nélkül megszaladó nagyfesznek.

papa49

Szia.
Nekem a fórumtársunk által készített 5,5W-os van. Alapjáraton 0,24A 3,5A amikor vág. 0,8-1,5A gravírozásnál, anyagtól függően. 3-4 éve nyüstölöm az eredeti beállításokkal. Üdv.

000000000

Kinai diódákat túlhajtja 20..30% névleges áram felet aminek a következménye rövid élet ciklus lesz a te diódadal ez lett valószínű ![#sir]

papa49

Szia.
Néztem az adott modul adatait, egy eladó oldalán ott 4-4,5A-t írnak mint "jelenlegi" áramfelvétel, az bizony 30% túlhajtás a fórumtárs által precízen beállított modulhoz képest.

000000000

Kinai amilyen galád meg probálja elszorni a régi konsrukcios 2..3..4w diodákat ami nagyrésze be sem azonositható beszerelt álapotba (modul) ezeket szépen tultolják áramal hogy legyen röktönzöt teljesitmény de ez nem hosszú idö 5..10E ora lesz csak pár száz...

Zentechproject

Nem mértem meg, mivel nincs alkalmas műszerem hozzá. Multit meg féltem mindenféle feszültségosztóval ilyen feszültségen használni. Visszavittem a csövet megnézik a saját tápegységükkel és ha rossz akkor csere. Ha nem akkor tápcsere. Idáig jutottunk, majd meglátjuk mi lesz a végeredmény.

PSoft

Ok!

Majd azért tájékoztass bennünket, hogy...mire jutottatok.