Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

De ha pc nélkül akarsz nyomtatni sd kártyás megoldás is van glbl alá....
kinai modulok ilyenek de lehet építeni is hosszabb élete lesz tudod mit raksz bele visszább már leírtam párszor mi kell hozzá akit érdekel vissza olvas...[#integet2]

s7manbs8

Össz hány órát ment és mennyi teljesítménnyel, a tudásához képest ? Hány fokra melegedett fel a munka közben, biztosw, hogy annyi telejesítményű volt, mint amit rámondott az eladó ?

Van itt sok kérdés, nem véletlenül mennek azok tönkre.

Túlmelegedés, túlfeszültség, túlhajtás. Ilyesmi okok lehetnek legfőképp.

wwdjyffm3

Nem teljesen értem a kérdést, hogy a tudásához képest...
1,6...2,5W körüli diódákat használtam. Kb hetente 2x1 órás fotógravírozást csináltam zömében. És 3 hónap után legyengültek. Az kb 24 órát világítottak. Legyen 30.

Nem tudom hogyan lehet a gyári áramgenerátor+dióda kombót túlhajtani.

Amit én legóztam össze áramgenerátort és japcsi diódát, az is kb ugyan addig bírta, de ott ugye saját magamnak tekergettem a potikat, nem pedig előre beállított párost vettem. Ezért is lett gyanús, amikor a klavios is legyengült.

Sajnos nem jövök rá, mi okozhatja.

Ami érdekes, hogy egyik dióda sem melegedett. Még csak langyos sem volt. Általában 80% fényerővel égettem velük, majd ezt növelni kellett 100-ra, utána pedig levenni a tempót. És végül már az sem segít, mert a halvány vonalakat kis tempónál sem tudja már bele égetni.

Mindegyik halkan ciripelt egyébként, amikor kis fényerőn mentek.

Valami kóboráram, rázkódás, léptető motor mágneses tere... Már minden megfordult a fejemben.

És igen, biztosan nem véletlenül mennek tönkre, csak nem tudom mit rontok el.

000000000

2w kékemet szintén elkültem van egy sejtésem mi okozta vezérlő táprol viszajöt pár tüske a motorok jovoltábol amire LD nagyon érzékeny!
Szigoru külön táp lézernek a ttlre bemenetnek is izolácios elválasztás ez van...[#vigyor]

wwdjyffm3

Ja ja. :)

Külön táp meg van. A ttl bemenet meg csak simán össze van kötve. Lehet, hogy ez a baja?

Hogyan tudom izolálni?

Vagy Rakok rá egy motorféket, ami megakadályozza kikapcsolt állapotban a mozgást. :)

zip0ji0se

Nézzél körül ezen az oldalon alaposan és ha kérdésed, van nyugodtan tedd fel Georgnak. Kimerítő válaszokat ad mindenre.
Tapasztaltam. Szerintem, vagy 50 mailt váltottunk eddig és még biztos, hogy fogunk.
Egy ilyen miatt. Most kint van náluk tovább gondolásra.

wwdjyffm3

Jézusom :)

Hirtelen azt hittem, mákdaráló. Peltier elemekkel hűtitek?
Ez azért elég komolynak néz ki. Gondolom akkor ez nem 2...3W-os dióda.

Köszönöm az infót. Írok neki.

000000000

de a a gnd közös ha 2 tápod is van !

ttl bemenet azt pl 2 alkat rész is lehet leválasztást csinálni  tl521 vagy 6n137...

000000000

6n137 kimeneti csat ellenállás 800 ohm 5v vcc

PSoft

Olvasgatom itt a "rövid életű dióda" postokat...

Kb. két évig használtam egy [#1682@hebo87] féle 2W-os kék szettet.(dióda+áramgenerátor)
Akik akkortájt is olvasták a fórumot, tudhatják, hogy igen sok üzemórát tettem én abba a diódába.
Nem ötöt-tízet, hanem inkább sok-sok százat a két év alatt.
Kb. egy év után döglött meg az első diódám, de az az én balfaxságomnak volt köszönhető.
Az új diódával is kb. még egy évet használtam hasonló intenzitással.
Nagyon sokszor volt, hogy napi szinten több órát is ment a gép.
Két éve körül adtam el, az új tulaj -habár nem olyan intenzitással mint én- de azóta is használja a gépet...ugyanazzal a diódával.

Írhatna tapasztalatokat más is, aki a Hebo87-féle dióda/áramgenerátor összeállítást használja, használta.

juhasz

Én használtam Hebo féle 5,5W-ost, sokat ment nekem is, de egyszercsak megadta magát a dióda. Arra jutottunk, hogy valószínűleg mert tettem egy rugót a dióda és a lencsetartó közé. :)
Előtte volt 1,6W-os, azt hamar tönkre tettem.
Nem lehet, hogy nincs ezeknek a "gyári" készleteknek alap árama? Az 1,6-osnak sem volt, a kódban kellett S40 paranccsal tartani. A Hebósnak korrektül volt.

000000000

Hétvégén lesz egy tesztem nagy sebeséggű SiO2 lézerrel gránit alapra majd teszek fel fotókat mi lett belőle...[#eplus2]

papa49

Volt már erről szó. A "hebo87 féle" lézer szetteket használom évek óta. Az 1,6W-nál cseréltem fetet, más hiba nem volt, a nagyobb gond nélkül megy. Precízen be van állítva az áramgenerátor, nem kell piszkálni./így kaptam meg/  "PSoft" fórumtárs megosztott tapasztalatait el kell olvasni, lehet tanulni belőle.

PSoft

IdézNem lehet, hogy nincs ezeknek a "gyári" készleteknek alap árama?

Nem tudom, nem ismerem ezeket a sokat ígérő, verébfogó kínai csodákat.
De...nem is vágyom rájuk.

A "Hebósnak" volt/van, Ő korrektül beállította a pihentető,és a munkaáramot is.

wwdjyffm3

Az enyémen mértem egy minimális alapáramot, de arra még nem adott ki fényt a dióda. Én is szoftverből oldottam meg.

Ahogy így nézem, csak 30 sebből tud elvérezni a kicsike :) Mindenkinek máshol. Közben lapozom vissza a régi tapasztalatokat, hátha össze álla a kép.

Ezek szerint (rugós eset) rezonancia, rázkódás tönkre teheti? Pl ha gyorsan mozog a fej és berezonál a váz? Vagy ha gyakran szállítom a gépet?