Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

Mekkora levegőmennyiségre van szűkség a K40-es lézerhez?
Csak arra kell hogy a fejlencsét ne koszolja el a füst, vagy a vágáshoz is kell plusz levegőmennyiség?

dosalaszlo

Tiszteletem!
Tud valaki valami elfogadható magyarázatot adni a képen levő jelenségre?
A keretnél a függőleges vonal mellett azok a halványabb pöttyszeű sérülésekre gondolok.
A betük tökéletesek csak a vékony függőleges vonalnál jelentkezik.
Kisebb árammal kevésbé de szintén jelen van.
Üdv
László

NickE

A vágáshoz is kell. Anyagfüggő, pl. plexihez csak egy nagyon kis kompresszort használok, régetelt lemezhez meg egy sokkal nagyobbat. Most fejből nem tudok liter/perc adatokat írni, de ez valószínűleg függ a fúvókától is, úgyis ki kell tapasztalni...

RJancsi

Akkor még jól jártál, hogy csak "csíkozott". Sajnos a garázsban csak egy fázis van, nekem 3 kompresszor indulásból legalább egyszer lefagy a vezérlőprogram és jobb esetben csak megáll a lézer és újra tudom indítani, rosszabb esetben (ha épp világít) méretes lukat éget az anyagba mire lekapcsolom. Az az érdekes, hogy a PC "észre sem veszi" amikor elindul a kompresszor, csak a cnc program (Planet CNC USB) képernyője "szürkül el", mintha nem látná a vezérlőkártyát. Illetve nem is látja. Ilyenkor vagy ki/be kell kapcsolnom a vezérlő tápját vagy az USB kábelt kell kihúznom/bedugnom hogy újra lássa.

kaqkk007

Cseréld ki a kábelt ,valami jó minőségű (nem 200Ft os) változatra és tegyél a motorok vezetékére zavarszűrő ferritgyűrűt .

ezsolt74

Értem, köszönöm.
Van nagy kompresszorom, de az is indulásnál úgy megterheli a hálózatot, hogy a lámpa egy pillanatig halványabban világít.
Így nem igazán merném használni a lézerhez.
Valami kisebb kompresszort kéne használnom hozzá.
Gondoltam esetleg hűtőgép kompresszorra, mert az halk, és nem is terhelné meg a hálózatot indulásnál.

ezsolt74

Az inhalátor bírja a folyamatos üzemet?
A 20 liter/ perc elég mindenhez vagy van amihez több levegő kell?

kaqkk007

A hűtőkompresszor nem igazán lenne nyerő , nagyon kevés a légszállítása viszont cserébe szórja az olajat , tehát minimum egy olajleválasztót kell hozzá bütykölni és nagyon pici fúvókát (viszont akkor hatalmas lesz az áramlási sebessége a levegőnek ami nem tudom jó e a lézernek)

ezsolt74

Van aki használja a K40 Whisperer-t?

Sokkal használhatóbbnak tűnik, mint a Corel, mert azzal nem igazán boldogulok, nagyon nehézkesen, körülményesen lehet vele tervezni. Tudok külön vágni és gravírozni, de azt még nem sikerült elérnem hogy gravírozzon, majd vágja is ki.

PSoft

Én, Corel-el is megcsináltam a két lépést.
Igaz nem egyben... kicsit fifikázni kellett, de csinálta.

ezsolt74

Felraktam a K40 Whisperer-t és sokkal könnyebb az Inkscape-el szerkeszteni, mint a Corel-el.
Ráadásul az Inkscape már magyar nyelvű.

PSoft

A Corel is beszélget magyarul.[#kacsint]

niu7vyvp0

Sziasztok,

Egy kis fókusz állítással 6mm-es rétegelt lemezt is lehet vágni? :)

D.Laci

Lehet. Akár egy menetből is. :)

wd3pyic30

Valaki meg tudja mondani, hogya K40-ben GT2 szíj van?