Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

frob

Léteznek külön lézer diódák, amelyek tudhatnak ilyen kimenő teljesítményt, de kékben tuti az eget veri az ára, valami más hullámhosszt nézz mondjuk a piros irányában...

és igen valóban összelegózható ilyen dióda tömb, de a hozzá való tükrök és sugár kombinátorok azért nem olcsók ám!
szerintem biztos többől jön ki mint egy 60W os cső, még ha as 10 000 üzemórásat veszed is
és csak az anyagról beszéltem, a munkaórád a tied azt nem számoltam...

és még ott van az is, hogy ezek a lézer diódák, amíg nincs áramkörhöz csatlakoztatva, igen csak érzékenyek, úgy hogy lehet mire össze rakod megint újból meg kell venned a teljes garnitúrát...

de nem beszéllek le róla, kíváncsian várom mit hozol ki belőle!

000000000

Dakota25

Már két -jó közelítéssel- azonos hullámhosszú lézernyaláb fázisba hozása is becsületes feladat. Hárommal itt-ott megpróbálkoznak - változó sikerrel.
Többel -tudomásom szerint- a profik sem vacakolnak. Ipari környezetben meg végképp nem.
Ha nincsenek fázisban "fura dolgok" történnek, mint a hullámok interferenciájakor mindig.
Ez a "sok diódából összehozom", ez így nem igazán fog működni.
...csak szólok.

PSoft

000000000

Ahogy a számitogép processzorba sziget szerűen helyezkednek el  tranzisztorok hasonló a félépítése száz ezer wattos félvezető lézereknek is nem egy nagy félvezető réteg az egész mert azt képtelenség lenne a félvezető hütését megoldani még szupra hömérségleten sem...

frob

akkor már fiber lézert csinálj :)
ott félvezető lézerekkel szokták izgatni az anyagot..

zip0ji0se

https://youtu.be/3yE2-oEl2Cg
Elvileg most jónak kell lennie. Valami hasonlót szeretnék össze hozni ha sikerül.

PSoft

Miért nem használjátok a fórumunk adta lehetőségeket?
Pl. a "YouTube link beszúrása" gombot.
[#t234p54#]

000000000

A trükk az az optikai alaplemez amire felszerelsz minden ha melegszik ne mocorogjon semmi mert az optikai beállítás elmászik (hötáguláskor) század mm is elég az optikai egy tengelyűség képes elmászni!

000000000

van alapnak valok 40 W 808

designr

Erre a célra nem lenne megfelelő egy precíz Zeiss binokular mikroszkóp prizmás része?

3pka0vftd

kiprobálok tanulásképp egy 15w os KÉK kinai lézert , hogy érdemes bekőtni a lézert ? mach3 mat használok de nem tiszta nekem , hogy vezérlem a lézert mach ba ?  láttam videokon hogy képet graviroznak, ahhoz egy kűlőn program szűkséges vagy valami laser elektronika ?

s7manbs8

Van már 15W-os is ? Az inkább a 2W-nak felel meg, csak az energiát fogyaszt annyit, a kimenője csak 2 W kb.

A Mach3-ba egy g kódot kell bele generálni pl. vagy a Z tengely Dir jelére kell kötni a lézer bemenetét, ami ki be kapcsolja.