Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

A program nem lát vezérlöt igy nemtudom milyen pint engedne!
De M3 /M4 mellé tudja értelmezni az S értéket (fordulatszám) a program...[#rolleyes]

guliver83

Az a baj, hogy még az eredeti sem tudja a PWM jelet adatlap szerint, most néztem !

RJancsi

[#t169p16233#] [#rinya]

ercd2gjn

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem a CO lézerhez értőkhöz.
Öregszik a lézercső, ha nem használják?

Ezt: 4 – Check manufacturing dates akár így is lehet értelmezni...
Vagy mit akar jelenteni ez a tipp ? [#nemtudom]

ercd2gjn

Ettől még nyugodtan kivezetheted egy új csatlakozóra a Z step/dir-t.
Bár még jobb a D/A konvertert a dobozon belül elhelyezni és az analógot kihozni.

ercd2gjn

bár az én tapasztalatom az volt az ilyen megoldással, hogy túl lassú.
Attól függ milyen max frekvenciát tud a step kimenete a vezérlődnek, de 0-ról 255-ig léptetni elég sokáig tarthat

000000000

niu7vyvp0

Sziasztok,

Próbáltam ebben a nagyhidegben is alkotni egy olyan feliratot amit már szépen megy csinált a gép, viszont most ahogy a képen is látszik elmászik vágás közben es a második kanyarra már mm kel odébb kezdi el vágni :(
A hidegnek köze lehet hozzá v más probléma lépett fel?
Próbáltam más alakzatott vágni ott nem tapasztaltam ilyet, de ezt a képet meh már megcsináltam jobb időben nem egyszer.

Valakinek van ötlete hogy mi lehet a gond?

Köszönöm

robokacsa

nem "csak" lépésvesztésed van egyik irányban?

robokacsa

mechanika akadás, szorulás??
alulméretezett motor?
túl nagy gyorsulás beállítása? bár k40 en nem hiszem van ilyen.
de a hideg az eléggé megviselheti a normál körülmények között éppen jól működő mechanikát.
túlméretezést javaslom, mint anno orosz technikában

PSoft

Idéztúl nagy gyorsulás beállítása? bár k40 en nem hiszem van ilyen.

De bizony lehet.:(
A "téli hidegben" az előtte még jól működő,(lépésvesztés nélkül, sebességre/gyorsulásra "spiccre húzott") mechanika okozhat ilyen kellemetlenséget.

ANTAL GÁBOR

Kb 3 éve hasonlót tapasztaltam : egy 750 W os szervómotor encodere hol jó volt hol rossz . Ha befűtöttem a műhelyt ( és érte a vaskályha sugárzó hője ) akkor jó volt de ha reggel kezdtem vagy kihűlt a kályha akkor rossz .
 Aztán Svejknek küldtem egy fotót .. Mire : te nincs ott a csavar ami rögzíti az encodert . . A hőtágulás segített amikor működött..Azóta tettem csavart és OK

niu7vyvp0

Csak érdekes, hogy pl. utána csináltam kulcstartót ott meg jó volt [#conf]
Legközelebb csak hétvégén leszek otthon, de a programban lehet a gyorsulást változtatni? Hirtelen nem emlékszem rá, hogy van e lehetőség. A vágás viszonylag "lassú" 9,5mm/sec.
Jól megtréfált a kis K40 :)

LittleSV

Szia, Ez melyik betűtípus?

niu7vyvp0

Szia,

Ha minden igaz ez lesz az: lucida calligraphy
Volt ennél egy jobb is, de én aspireben rajzolok és ott ha vonallá alakítom nem tudom visszanyomozni, hogy mi volt a kiinduló alap :( Pedig az még jobb volt ennél :)