Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Igen. De nekem még az előző verzió van a vezérlőben, nem frissítettem mert működik. A fórumon többen panaszolták, hogy frissítés után lefagyott a kártya.

RJancsi

A vezérlőben természetesen nem a PC szoftver, hanem a korábbi Firmware van, amit nem frissítettem. És az nem hajlandó kiadni a PWM jelet.

000000000

Lényegébe nem számit amid van most vezérlöd Azon van Z tengely step dir erre kerül fel a dac rész ami z irányu jelböl csinál pwm jelet a lézerböl!

Z irányu mozgás: 0mm...0,255mm >> pwm 0....255!

PSoft

guliver83

Szerintem először próbálj meg, egy teszt képet csinálni.
Ilyen képre gondolok és itt lehet látni az árnyalatokat !

guliver83

Ha jól tudom ez a kínai nem tud PWM jelet!
Csak az eredeti!

guliver83

Neked van ilyen?

RJancsi

A fő probléma az, hogy ugyanazzal a CNCUSB programmal és bedobozolt vezérlővel/motor meghajtókkal használom a lézeremet és a mechanikus gravírozómat is. Míg előbbinél inkább a PWM kellene, utóbbinál ténylegesen kell a Z tengely mozgatása. A két gépben ugyanolyan NEMA 17 motorok vannak így a driverek mindkettőhöz jók. A szoftver több gép setup-ját is kezeli, így pár kattintással átvált a két gép step/unit, gyorsulás/sebesség, munkaterület stb. értékei között. A bedobozolt vezérlő hátulján 4 pólusú csatlakozók vannak, külön a motoroknak, a végállásoknak és a spindle/cooler kimenetnek. Egyszerű átdugaszolással váltok a gépek között. Lézernél a "Z" csatlakozóba nem kerül semmi, cserébe a "spindle/cooler" csatlakozón kapja a lézer Be/Ki jelet. Mivel így nincs PWM jelem, ezért lézergravírozni nem tudok, csak vágni.

guliver83

Tudnál, ha olyan G kódot használnál amiben változik a gyorsulás (sebessége a gépnek gravírozás közben)

Kelepeisz Lajos

Ez nincs meg véletlen jobb minőségben, mert erről nem lehet dolgozni?

RJancsi

Nekem eredeti van. Nem "csavaros", hanem dugaszolható csatlakozós.

RJancsi

Van hozzá olyan programom, néhányszor próbálkoztam vele, de a 4,5 W-os lézer papírhoz meg világos fához túl erős. Akkora gyorsulásokkal lehet csak világos tónusokat létrehozni amitől majdnem szétesik az asztal. Láttam Robsy gépén cikázni a lézerfejet, az én masinám olyat nem tud. Ahhoz lassú a vezérlőkártya.

000000000

Ment privát!
Ott leirtam dioban!:)

000000000

spindle/cooler kimenetnél probáld ki hogy csinál e olyat M3 S értéket irsz 1000...10000 akkor is magas/alacsonyt ad csak ki a pin!

m8zmkic73

szia.

99 Euroert arulnak kompesszort tartallyal.
membranos, 65 dB, nekem olyan van. ha nem akarod hollandiabol megvenni, hjozsit keresd meg, biztosan segít.