Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Ötöle érdemes alkatrészt venni ha építés a cél megbízható forrás....[#nyes]

laser part

De építés jobban megéri tudjuk mi van benne![#kacsint]

PSoft

Negyven!!! képen mutatja be a "varázslatot".
Szerinted ennek...mi értelme?
Egy valamit tudok elképzelni...
-Hogy, a pék is kellően el legyen varázsolva.[#nyes]

000000000

Nem tudom mire gondolsz?[#wilting]
iletötöl többször vásároltam már azért ajánlom nem volt probléma az alkatrészekkel!...

wv07scd6x

Nem igazán vagyok otthon a lézerek terén. Esetleg valaki fel tudna világosítani arról, hogy milyen hullámhosszú lézer mire alkalmas? A 405nm es -ből nem láttam 500mW -nál nagyon nagyobbat. Az is például hol jöhet jól?

000000000

Gondolatod szerint mit szeretnél csinálni a lézerel (megmunkálás)?

PSoft

Rosszul fogalmaztam...

Nem konkrét eladóra(őrá) gondoltam.
Helyesen...

"negyven képen mutatják be a varázslatot"

000000000

Értem!
De ő is bontja diodát (Laser projektor) pl... nem gyártótól veszi ugy 3..5x áron lenne még...

wv07scd6x

Sokféle gondolat megfordul a fejemben, hogy mégis mit szeretnék kipróbálni.
Gondolkodtam a fotóérzékeny bevonatú pcb -ken is, ahol a 405nm talán a leg alkalmasabb. Üveg gravírozáson is fantáziáltam. Esetleg fa és fém felületre gravírozás. vékony műanyag lap vágás. Textil anyag darabolás. STB. :)

000000000

Gravírozni vagy jelölés 450nm keresgélj (ezek fém jelölésre kevéske) most ezek megy a piacon!   405nm hagy ki az életedből elavult diódák pénz kidobás....
Haladós vágás/ jelölésre co2 lézer jobb választás...

j3cx5jtk6

Sziasztok!
Amit most itt előbb Zsoltyfm linkelt az még tetszene is, meg fokuszálhato!? ki tudja mennyire jol[#conf]

Illetve amit cree linkelt az csak egy lézer dióda mi kell még?
Vagy kellhet még valami TTL-es erősítő hozzá vagy mi szösz?!

De egész jól alakul itt a társalgás, akinek van ilyen lézere vagy hasonló, az ha most építene gépet mit venne?!

Vagy egyáltalán honnan?!

/még mindig nem Co2/

üdvüdv[#nemtudom]

000000000

"LED lézerből gyakorlatilag 5 W a plafon, de az is inkább a felvett és nem a leadott teljesítmény."

Az új típusok kapcsán 6-7 W a plafon, és ez a hasznos fényteljesítményre vonatkozik, a felvett ennek a 3..4-szerese a kék lézer diódák esetén.

kbsnemh57

Sziasztok! Egy pár bejegyzéssel lejjebb kértem tőletek véleményt. Sajnos még nem kaptam választ. Ennyire felejtős a dolog? Még egy kérdés: Galgahévìz (Gödöllő-Hatvan közt) és környékén van valaki a fórumból akinek van co lézere?

nv5firipz

Szia!
Ha van már kék lézered akkor a tanulás része meg is volt.
Én úgy gondolom, hogy CO-ban nincs olyan hogy kezdő gép, tanulásra. Inkább olyan amire az embernek van pénze.
A belépő szintű 40W-os K40 is viszi a rétegelt lemezt, gravíroz. Az árát ki tudja termelni. Sajnos csak A4 méretet tud. De ha már úgyis van egy 700x700-as mechanikád, akkor arra át is tudod építeni.
Én is szeretek építeni, de ha valaki nem nagyban gondolkodik, akkor nem éri meg.

kbsnemh57

Szia! Azért írtam hogy lassan összeépítem mert egyben nincs rá keret. A kéket megtartanám azzal szépen tudok gravírozni. Mindenképp valamilyen nagyobb asztalút csinálnék. Nem tudom egyenlőre milyen irányba kutakodjak. Mekkora motorok kellenek most nema17-esek vannak azok tudják a sebességet? Honnan érdemes csövet venni,vezérlés milyen legyen. Nekem tetszik az arduino. Egyenlőre ennyi. A linken hasonlóhoz van valakinek leírása csak jóval egyszerűbb géphez? Köszönöm a segítséget.

nv5firipz

Én amit lehet külföldről rendelnék.
ebay: 60w cső+táp kb 90 ezer, itthon kb a duplája.
Ez a többi alkatrésszel is valószínűleg így van.
Azt hiszem Nema17 motor van a 40W-os gépbe is, az birja a tempót ami kell. De itt kicsi az asztal.
Szerintem első körben azt döntsd el, hogy mekkora az az összeg amit erre szánsz. Mennyi idő alatt akarod összerakni.
Ha hasznot is termel a gép az egy jo pont.