Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

wv07scd6x

Még itt is van egy pár:
lézer diódák

RJancsi

Sőt! A NATO-nak van olyan lézere is, amivel repülőket, rakétákat lehet levarázsolni az égről. De lehet, hogy az általad korábban említett 40 000 Ft-hoz egy kicsit még gyűjtened kell, ha venni akarsz egy olyat. [#nyes]
Ha a valóság talaján nézel körbe, egy 4 W-os kék LED lézer + driver összejöhet a keretből.

PSoft

Látom nem tudsz dönteni, hogy a linkeltek közül melyik sok 100W-ost válaszd.

wv07scd6x

Valóban nem tudok dönteni. Azon gondolkodom elég lesz e a 2Kw. :)

Kelepeisz Lajos

Hm, tegyük fel ajándékba kaptál egy 2kw-os modult, akkor hogyan tovább, mi lenne belőle?

wv07scd6x

Valószínűleg komoly projektet nem alapoznék rá. Sok drága dolog kellene még hozzá. :) Viszont, hogy visszatérjünk kissé a realitások talajára, akkor most ismét linkelek, és kérném ki a tanácsaitokat, hogy melyik tűnne ígéretesebb választásnak.

lézer 1

lézer 2

lézer 3

lézer 4

000000000

Van kettő (2W /1,6W) RGB projektorom.Ezek közül az OPSLmodulok közül vajon melyikeket válasszam, ha majd "ápgrédelni" akarok? [#csodalk] Amúgy perpillanat ezek a világon a legjobb látványlézer alapok. Meg a legdrágábbak is!! [#nyes][#nyes]

gaben

Nézz körül itt is: Variometrum

000000000

Egy Hebo78 nicknevű fórumtárs szokott valós teljesítményű 5,5W -os kéket készíteni. Szerintem keresd meg.

000000000

Bocsesz, Hebo87 [#kacsint]

Kelepeisz Lajos

Géped van hozzá?

zip0ji0se

Szia Lajos!
Igen tudom miről beszéltem és ha egy kicsit elvonatkoztatunk co-tól, akkor a dióda lézereknél is lehet beszélni tükrökről és társairól. Lásd RGB lézerek. A kapcsolási rajzok meg a beültetési egy saját készítésére ha úgy döntenének. Van egy csomó elektronikai alkatrész, hátha van benne hozzá használható. És, hogy mire? Vágás, gravirózás és még ami jön. Főleg fához, mert hobbi szinten ezt művelem.
Tudom Te már építettél a semmiből kék lézert. Most neki ugranék ha úgy alakul. Alapnak egy félig készített cnc 23-s motorokkal, tb6600 vezérlők hozzá egyelőre.
Üdv:
Henrik
Cree-nek is köszönöm a válaszokat.

2vkx6unz

Már hogyne lenne. Igaz nem kék hanem infravörös, de van és nem is kell messzire menni ha venni akarsz, csak Bécsig.

Pesze célszerűen vastag pénztárcával és kell hozzá egy megfelelő teljesítményű és minőségű tápegység is...

n*1000 Euro lesz egy cucc ahol n>> 1 :)

Itt lehet érdeklődni:
http://www.roithner-laser.com/ld_array.html

000000000

Te csak előre haladsz?
1 oldalak visszább írtam még az átverős kínai modulokról...

000000000

Van Mobil verzió is 40Kw co Utászállító méretű gépen van megoldva volt is rola doku film NG nem titok és mekkora lehet ami az...[#csodalk]