Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

A képen lehet látni a felső ill. alsó oldalát, szerintem annyira nem kormos, én úgy vagyok vele hogy nagyon kevés levegővel fúvatom, de az egyenletes és tiszta. A legjobb hogy a 3.5mm vastag fekete plexit is 1 menetből visz ha jól emlékszem 100mm/percel, eddig arra használtam hogyha valahova kellet egy adaptáló közdarab azt szuperül vágta. Én Aspire-ben készítek mindent.

000000000

Szines plexit...

000000000

Fekete plexire tudsz ajánlani jó beszerzési forrást?[#wilting]

RJancsi

Az Aspire-t nem ismerem, a "lézeres" dolgokat Inkscape-ben szoktam szerkeszteni a beépülő g-code generáló app-jával, az egyszerűbb 3D tárgyakat a SketchUp-al, a bonyolultabbakat DesignSpark Mechanical-al (mindkettőnél stl fájlt gyártok).

Kelepeisz Lajos

Sajnos nem, én is úgy kaptam, egy kedves fórumtagtól.

000000000

j3cx5jtk6

Sziasztok!
Kezdőként szólnék hozzátok!

Tervezném a jelenleg tökéletesen működő 3 tengelyes marógépem upgradelését egy lézerrel.
uc300eth hajtja, és van még egyszem analóg kimenetem /asszem :)/ .

Már dezsoe és exup kolléga kezdett felvilágosítani a kínai lézerek, teljesítménybeli hiányosságaira!

Kérdezném.:
1.Ki és mit ajánlana?! azért nem írok semmit mert a gép felépítéséből adódóan, nem merülhetek bele nagyon, csak valami maró motor konzolja mellé felbiggyeszthető dologra gondolok /5-10-15W?!/

2. Ki mivel,hogyan CAM el /aspire és F360 ami nagyon fekszik, már egy pár oldallal visza olvastam és láttam, hogy mint új szerszámként a főorsó fordulattal lehet mókázni / cut\engrave /

3. Hogyan fog, vagy hogyan lehet képet gravírozni?! amikor is raszteresen mozog a gép és egysoron belül más és más az erő?! ez egyáltalán nem világos számomra. Tehát a greyscale distace átalakulása lézez erővé?!

4.Aki használja így az uc mozgásvezérlőjét, az csak simán analógon kiadja ennek a jelet azt slussz?!

Nagyon köszönöm előre is a megértő válaszotokat, de még idegen nekem ez a lézer blézer![#wilting]

kbsnemh57

Üdv mindenki! Fontolgatom a dolgot hogy, építek egy co lézert. Amire használnám vágás és gravírozás. Első körben csak egy kisseb teljesítményüt a tanuláshoz.Van egy 3.5w-os kékem,aminek a munka területe kb 700x700-as ez a méret már elegendő lehet a számomra. Mindenképp építeni szeretném a gépet mert apránként tudom rá beruházni az alkatrészeket. Találtam egy gépet amit egész profin leírnak ,hogy milyen alkatrészek kellenek a csavartol a csőig. De szerintem csicsás és drága kezdő gépnek. Mit szóltok a linken építhető géphez? Engem egy egyszerűbb olcsób megoldás érdekelne akár ez a gép "lebutításával".Lézer

RJancsi

Szia!

1. Szerintem egy "külső" CO2 lézercsöves megoldás nagyon bonyolult lenne a meglévő gépedre. Akkor marad a (kék) LED.
Ám abból (mindenféle kínai állítás ellenére) 5 W-nál nagyobbat nemigen találni. De azzal is jópofa dolgokat lehet művelni.
2. Szoftverből rengeteg van, én pl. az Inkscape-t használom a beépülő lézer plug-in -nel. Igaz, raszteres gravírozást nem tud generálni csak vektoros vágni valót.
3. A raszteres képeket kétféleképpen lehet előállítani. Vagy állandó sebességgel megy soronként a lézer, és a teljesítményét változtatják (PWM), vagy állandó teljesítménnyel ég a lézer és a fej sebességét variálják (ha lassabban megy, jobban éget). Utóbbi sokkal jobban igénybe veszi a gépet (mechanikát) a folyamatos dinamikus gyorsítás-lassítás miatt, de van ilyen is.
4. Más mozgásvezérlőm van, erre nem tudok válaszolni.

dezsoe

Szia!

3. Ahogy előttem említették. Ha UCCNC-t használsz, akkor van benne képgravírozó plugin lézerhez.

4. Az analóg kimenet nem erre való, ehhez lassú. A lézert PWM kimenettel szokás vezérelni. Ha UCCNC-t használsz, akkor van beállítható lézer kimenete.

jyurbcd4k

Sziasztok,Kedves fórumtársak, adminok, és moderátorok. Új vagyok itt,és zöldfülű a témában.

Tudnátok valami kiállitást,bemutatótermet vagy helyszint ajánlani ahol lézeres tisztitógépet( fiber,vagy Nd:YAG) lehet szemrevételezni, vagy kipróbálni.Talán jobb a kiállitas, ott azért kötetlenebb,... Köszönöm [#wink]

vvvsmkgjx

Szia!
Én is beszereztem ezt az SD kártyás kínai csodát, de nem tudom, hogy erre fel van-e töltve a firmware. Rákerestem de nem találtam olyan elérhető forrást ahol a GRBL firmware LCD és Controller támogatást is tartalmaz. Tudsz ebben segíteni? Te milyen szoftvert használsz G-kód generáláshoz lézerhez?
(Ui: Remélem egyről beszélünk, ezért belinkelem én melyiket vettem)
SD kártyás lézervezérlő

wv07scd6x

Sziasztok!

Egy lézert szeretnék vásárolni a cnc-m hez. Az ebay -n elég sokfélével találkoztam. többek között olyannal amire 15w -ot írnak. Olyan 40 000Ft környékén gondoltam rászánni. Az ebay -en, vagy esetleg más forrásból, tudnátok e ajánlani egy ígéretesnek tűnő darabot.

RJancsi

LED lézerből gyakorlatilag 5 W a plafon, de az is inkább a felvett és nem a leadott teljesítmény. Ne hidd el a 10-15W-os kínai reklámokat! Ha lenne ilyen lézer már mindenki azt használná. Ehelyett "megelégszünk" a 3-5 W-os lézerekkel, efölött már csak a CO2-k vannak. De az 5W is necces, ami tartósan tudja az eléggé drága, egy kisebb névleges teljesítményűt túl lehet vezérelni egy darabig, de az élettartama nem lesz túl sok.
Keresd hebo87 olvtársat, Ő szokott használható lézereket eladásra építeni. Drágább, mint az eBay-es kínai, de cserébe tényleg tudja amit ígér és nem zsákbamacskát veszel.

[#t19p77374#]

wv07scd6x

Én olyan nagyon már nem vagyok pesszimista a kínai cuccok terén, de ami igaz az igaz, hogy nem a minőség jut az eszünkbe ha kínai termékkel találkozunk. :)
Én azért elég sok mindent rendeltem már onnan, és köztük sok minden a célnak megfelelően elég jól használható. Elektronikában jártas vagyok, tehát kis olvasgatás után elég valószínű, hogy én magam is össze tudnék dobni egy ilyet, viszont biztosan nem annyi pénzből olyan korrektül összerakva mint ahogy kínaiak árulják. Erről esetleg mit gondoltok?
Ebay 5.5w