Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

frob

vadember

Ez a fajta lézer sugár vezérlés miért hiányzik a hobby lézer fejlesztésekből? Tavaly a debreceni talin bemutatott valaki egy saját fejlesztésű tükrökkel irányított deszkamodellt.

vadember

designr

Kicsi az elérhető munkaterület,inkább csak jelölésre használják.
Házilag nehéz korrekt kivitelezésű galvo fejet csinálni..theta lencse egy vagyon..
De látod elérhető néha bontottban is.

Szalai György

"théta lencse"

Megint tanultam valamit. Köszi.

000000000

Kis hasznos progi az oldalamon.....

optics_simulator

optics peldak

4ybj8h3c8

Az első ilyet még 94 körül láttam, akkor talán 50*50 volt a munkaterület. Centiben.
Galvo nem akkora durranás mint azt sokan hiszik, nekem is van még vagy 6-8 db. saját gyártású a fiókban, de ezt a szintet még a vagy 40 éve gyártott hazai Emalog is tudná.

izbeki

Szupi, gratula![#taps]
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

Jozs

Én ezt tervezem megcsinálni a következő arduino projektemként:

https://www.instructables.com/id/Arduino-Laser-Show-With-Real-Galvos/

guliver83

000000000

ilda protokoll használ de ezt jelölésre nem igazán használható  
szoftveres rész át kell értelmezni valami egyszerűbbre pl rs274 protokollra (plotter)![#rolleyes]

000000000

Ligh burn tudja valaki hogy vehető rá hogy pl körnél g2..g3 használjon g1 xy helyet?

niu7vyvp0

Sziasztok,

Szeretnék tanácsot kérni, fogasszíj kerék rögzítéssel kapcsolatban. Ki, hogy oldaná/oldotta meg?
d8 és d10 -es tengelyeim vannak, 18 fogas kerék. Először hernyó csavaros rögzítésre gondoltam, plusz a tengelyt meglapoltam volna, de aztán gondolkoztam és a sok irány váltás előbb utóbb nem enné meg a hernyócsavart?

Előre is köszönöm!

robokacsa

helló szomszéd
nem tudom említettem e, hogy én átböktem a tengelyt, és valami rugalmas stift, vagy pontosan nem tudom mi neve van, olyat nyomtam bele. nem biztos, hogy ez a legprofibb megoldás, de nem ugrik el, és az is tény, hogy javítani nehezebb  lesz, de akkor sem ugrik el . :)

000000000

Ahogy Robokacsa is irja, a hasított illesztőszeg lesz a Te barátod.