Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

niu7vyvp0

Szép jó reggelt!

@Power Pityu

Akkor azt hiszem melóban körül kell néznem, hogy van-e ilyen illesztőszeg :)

Elsőre drasztikusnak tűnt ez a módszer, de  ha bevált nálatok, akkor nekem is tökéletes lesz :)

Még annyi, hogy a motortengelyére is így tettétek fel v. azt azért nem fúrtátok át?

Köszönöm!

000000000

3mm üvegre gravírozót fekete festéses elven kb 1W nyi 450nm rel 1000mm/min a gravírozót résznél az üveg másik oldalán is elváltozás látszik de miért?
gravírozót oldal:

másik oldala az üvegnek átütés:

frob

mondjuk mert a fókusz távolság jó nagy?
szerintem emeld meg a fejet , vagy engedd lentebb az üveget..

000000000

~60mm lemértem fokusz távolságot!
kisebbel megapprobálom ha engedi az 3 rétegű optika fókusz távja...[#nemtudom]

000000000

Üdv!
Tudnátok segíteni abban, hogy kb milyen teljesítményű lézer képes átvágni a 3mm vastag rétegelt lemezt? Az sem baj, ha két lépésben, elég alacsony költségvetéssel kell most dolgoznom.. :)

c2nsu773m

40W-60W stb....

000000000

hmm.... Nem sok az egy kicsit? Még ebay-en is majdnem másfél milla egy olyan modul.. :) A kis 500mw-os kínai csodám is elvágja a kartonpapírt, mármint a "spirál füzet borító" kartonra gondolok.. :D :D

Kelepeisz Lajos

Másfél milla, modul, kartonpapír?

Kelepeisz Lajos

Tamás szerintem Co2 lézerre gondolt, amit már 150000ft kapsz Kínábol, ezért komplett gépet kapsz.

000000000

igen, én diódára gondoltam... Konkrétan lézer gravírozót szeretnék építeni, ami ha úgy adódik akkor ki tudna vágni alakzatokat 3-4 mm vastag rétegelt lemezből...

https://www.ebay.com/itm/Focusable-450nm-5000mW-5W-Blue-Buner-Laser-Module-Laser-Engraving-TTL-Analog/232953679724?hash=item363d1f0f6c:g:hE8AAOSwp8pbuGH6:rk:1:pf:0

Valami hasonlóra gondoltam..

000000000

Max az idő elened dolgozik vágási sebesség 5w blue vs 40W co2?!
Levegővel rá segíthetsz a kéknek vágást gyorsíthatod....

robokacsa

igen ilyennel
és bizony a motor tengelyt is átböktem, és a kuplungokat is.

niu7vyvp0

Abban igazad van hogy tartani fog mint a nyomorúság [#nyes]

Szalai György

Na és középen bökted, vagy a szélén?

000000000

Értem, köszönöm! Az 5W csak egy példa volt.. arra voltam kíváncsi, hogy a co-n kívül képes rá vajon valamilyen diódás lézer... lehet akkor egy 10 wattost megpróbálok..