Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

niu7vyvp0

Sziasztok,

Belefutottam egy nagy hibába. Rendeltem Z tengely mozgatáshoz folyóméterben HTD5M 15 mm széles szíjat, most esett le, hogy ezt nem tudom olyan módon végteleníteni, hogy a szíjkerekeken ne akadjon meg a "rögzítés". (kb. 200mm-t mozdulna az ágy). Gyorsan néztem gyárilag végtelenített szíjat, de ezekből csak 2525 mm-est találtam, nekem min. 3500 mm kéne :(
Hogyan tudnám megoldani az asztalmozgatást, egyszerűen egy léptetőmotorral?

Köszönöm a segítséget!

designr

Egyszer egy képgyűjteményben láttam egy ilyen asztalemelést .. 2db szijal volt megoldva.
lehet hogy ezért..
Igaz akkor 2-3 kerékkel több kell.

niu7vyvp0

A plusz léptetőmotor és meghajtó párost szerettem volna megspórolni, de nagyon úgy néz ki, hogy nem fogom :(

designr

Nem kell feltétlen még egy hajtás.
Egy plussz szij kell 2-3 plussz kerékkel átvinni a hajtást.
Tehát lesz olyan orsó amin 2 db kerék lesz ..én igy értettem.

D.Laci

Szia! Ilyen szíjam van esetleg : [#t19p84619#]

gabdgzj8f

Esetleg, ollós emelő mintára? Csak tipp. 1 motor+golyosorsó.

niu7vyvp0

Szia,

Pont ilyen kell, picit ez rövidebb, de a tengely távolságokkal tudok játszani. 1 db-ra igényt tartanék, ha van még.
Írok magánba.

niu7vyvp0

Jaaaa, hm erre nem is gondoltam hirtelen. Első körben neki futok D.Laci által árusított szíjjal, aztán még te verziód ott lesz mentőmellénynek :)
Köszönöm!

niu7vyvp0

Az ötlet tetszik, de már kész az asztal a váz, kb csak az elektronikára várok és így ezt már elég nehezen tudnám bele paszírozni :( :)

6nxdinzyn

Mint laikus lenne egy kérdésem.
Aluminium lemezbe gravírozni feliratot milyan nagyságú (W) ,milyen hullámhosszú (nm) és milyen típusú lézerrel lehet?

A választ előre is köszönöm

niu7vyvp0

Szia,

A K40-esemmel eloxált aluba simán lehet, elég kis teljesítménnyel.

6nxdinzyn

Ahogy nézem az CO2 lézer.Ezt szerinten nem tudnám rátenni  egy ehhet hasonló gépre.
Gép

niu7vyvp0

Semmi se lehetetlen max. nem éri meg vesződni vele :)
Kék lézerem nincs, de szerintem azzal is lehet kényelmesen, de majd ezt megerősíti v. megcáfolja, akinek van :)

frob

egy 40W os cső igaz kilógna valahol, de akár a mozgó hídra is egy kis plusz tartóval felrakható lenne, szóval, csak a képzelet szab határt :)

000000000

Milyen színű alu lemezt akarsz gravírozni, milyen mélyen, milyen színű legyen a garavírozás, mekkora gravírozási sebességgel?

Ezek ismerete nélkül nem lehet válaszolni komolyan a kérdésedre.