Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

juhasz

Egyáltalán melyik jobb? Van többféle anyagú, lencse is tükör is. Melyik a jobb?

frob

Biztos kérdeztem már, de annyira pörög a fórum hogy nehéz kibogarászni...

Szóval a fejbe befújt levegőt, ahol találkozik a lencsével is, mivel szoktátok szűrni?
mert ügye olajköd és egyebek nem igazán kellenek a lencsére..

gabdgzj8f

De van ám.

Ez csak egy úgymond szamárvezető.

designr

A driver alatt a lézer dióda áramgenerátoros meghajtó áramkört értem amit lefényképeztél.
A kapcsoló funkcióját nem tudom,amennyit látok ez analóg..
Általában ugy szokott működni hogy ha a vezérlő kapcsokra nem kötsz semmit akkor full fénnyel világít,ha arra adsz 5v dc-t akkor pedig elalszik..Ha próbáltad vezérlés nélkül és ugy is gyenge akkor annyi..esetleg a kapcsoló?Azzal visszagyengited előfeszítésbe?

juhasz

Anyagára gondoltam, látok olyanokat, hogy: Standard Znse Lens, HQ CVD ZnseLens, HQ GaAS Lens.
Tükörből is van többféle. Si, Mo, Cu stb.

PSoft

Egyik K40/M2NANO összeállításnál sem tudod az anódáramot, vagy POWER-t a Corel-es felületről/plugin-ból állítani.

niu7vyvp0

Köszönöm, ezt nem tudtam :)

zozo

Nem a lencse lazult szét? Tudod fókuszálni kb. 0,1 mm vágószélességig?

2mvset7bs

designr
ha nem kap vezérlést akkor világít ha rövidrezárom akkor meg elalszik. A kapcsoló az analóg és TTl között vált. Ha 5V DC kötök rá akkor meg nem csinált semmit. Még van egy teszt amit az egyi kforumtárs írt azzal elvileg azt lehet kiszűrni hogy a vezérléssel van-e baj.

zozo
Állítgattam a fókuszt amit a lentebbi képen be is sikerül állítani, de nem érdekes hogy a pont körül keletkezik egy udvar. A lencsét is jobban megvizsgálom.

PSoft

"mert ügye olajköd és egyebek nem igazán kellenek a lencsére.."

Pont ezért kell az olajmentes kompresszor.

niu7vyvp0

Sziasztok,

Megjött az új 80W-os csövem, amin előre szerelt vezetékek megvannak, viszont csatlakozók nélkül. A tápjához adtak egy szerelt vezetéket, de arról nem tudtam leműteni a csatlakozó részt, túlvégén meg egy forrszem van. Kérdés valahogy szétszedhető v. inkább vegyek külön nagyfesz csatlakozót?  A csőnél nem akartam megbontani semmit, hogy hátha lehet csavarozni, nem volt olcsó. Ki, hogy oldotta meg ezt? Plusz a negatívra milyen csatlakozót érdemes tenni v. elég érvéghüvely és mehet is a tápba?

Köszönöm!

frob

csak olaj mentes kompresszor elég? hűtveszárító vagy pár plusz szűrő már nem is kell?
elég sok kacat lehet attól még a levegőben hogy olajmentes a kompresszor!

niu7vyvp0

Én munkák előtt monitor tisztító folyadékkal szoktam megtörölgetni, látványosan jobban dolgozik utána :)

000000000

Serif fórumtárs időnként szokott árulni az adok veszekben egy  precíziós többutas SMC levegő előkészítőt. Ez tartalmaz egy 0,3 mikronos, egy 0,01 mikronos szeparátort, illetve egy membrános szárítót a végén reduktorral. Ez tökéletesen megfelel egy szokványos 40 mikronos szeparátorral ellátott "olajos" kompresszor és a lézer közé. Kiváló minőségű levegőt küld ki magából, amivel RGB lézerprojektorokat szoktam tisztogatni.

frob

Köszi a tisztító folyadék ötletet, és most már tudom azt is milyen szűrőket, szeparátorokat keressek!