Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

LittleSV

Nem jó!!!!! Hát milyen a földelővezeték színe?

Zöld-sárga, így:

RJancsi

... És az sem árt, ha a földelő szonda köré odaönt egy kiló sót. (Jódozott is lehet, de a sima útszóró a legjobb, ízlés szerint). Az esővíztől a só bemosódik és sokkal kisebb lesz a földellenállás a szonda környékén. Nem túl környezetbarát de életmentő megoldás lehet.

PSoft

Én, így oldottam meg.
Ez, egy másik "hobbyistás megoldás".:)

Nem szeretnék pártíz centis vasakkal "bohóckodni",(mert az csak az) a "lehethogyvalamitjavító" kétméteres nyárs leütésére a talajszerkezet miatt, esélyem sincs.
De még ha lenne, akkor is erősen fontolóra venném a dolgot.

Én rábíztam magamat is, gépemet(gépeimet) is, a jelenlegi tudásom szerint szakszerűen kivitelezett villamos hálózatom védővezető rendszerére.

PSoft

Láttál már olyan acélt, feketét/horganyzottat mindegy, amelyik hosszabb időt tölt sóval dúsított, agresszív, nedves környezetben?

x5izpkum

Nyáklemezt valaki próbálta már valaki lézerrel vágni?
(CO lézerre gondolok)

kaqkk007

Amikor kölök koromban detektoros rádiót "építettem" apámmal ástunk egy másfél méter mély gödröt  az aljára tettünk faszenet arra fektettünk egy 50x50 cm es réz lemezt amire a földelő vezeték volt forrasztva  majd erre is raktunk faszenet meglocsoltuk és beástuk a gödröt , tökéletes lett a földelés ..Amikor a házam épült a villanyászok egy 2m körüli földelőszondát vertek le a föld színe alá .

PSoft

Nyilván...láttad a filmet![#nyes]

RJancsi

Hát persze. A korrózió felgyorsul, de a vezetőképesség is nő ami szerintem fontosabb, mint a tartósság. Ha a sivatagban dugsz le 2 méter csövet földelőként, legfeljebb sátorcöveknek lesz jó. [#awink]
Boldogult katona koromban a híradósoknál "előírás" volt, hogy a mobil antennatornyokat felállítás után (de még az adó rákapcsolása előtt) körbe kellett hug...ozni, hogy jó legyen a földelésük.

svejk

A faszén mire volt jó?

frob

Hát a szén is vezeti az áramot, bár a szituációt én sem értem, kíváncsi vagyok én is a magyarázatra..

Szalai György

A bentonit és hasonló nedvesség megkötő anyagok terjedése előtt a faszén, mint földelésjavító anyag, nem volt elfelejtve.
Nagy felületével és jó vízmegkötő képességével segített.
Növelte a földelő aktív felületét, nedvesen tartotta a környezetét, kis ellenállású áramutakat biztosított, jó kontaktust adott a talaj felé.
Növelte a talaj ph értékét is, ami kevesebb korróziót jelentett.

kaqkk007

Valószínűleg a vezetőképesség növelése és a víz megtartása volt a cél , de az biztos hogy tökéletesen működött .

svejk

Aha, köszi!

guliver83

Van valakinek olyan Post processora Vectric Aspire programhoz amit az UCCNC is szeret?
Például betűk gravírozásakor tudja vezérelni a lézer teljesítményét?
Gravíroz aztán kivágja, van ilyen ?

guliver83

[#nemtudom][#nemtudom][#nemtudom][#eljen][#eljen]