Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

niu7vyvp0

Hát őszintén örülni fogok ha a "normál" felállásban jó lesz gép. Annyira nem vagyok még profi, inkább kezdő. Ezt a felület követést még nem boncolgatnám egyenlőre, ahhoz még sokat kell tanulnom

000000000

A lézergépbe a legjobb asztal lenne, ami olyan vékonyan érintkezik az anyaggal, hogy nem is látod.
A jó asztal az, ami ezt a legjobban megközelíti.
És, persze, még az anyagot is meg kell tartania stabilan.

PSoft

A legjobb, nyilván egy "légpárnás" megoldás lenne.:)
De...
El tudok képzelni jó megoldásnak egy "erős" keretet is, amelyik tojásszeletelőhöz hasonlóan van behúrozva vékony, feszített acélszálakkal.

000000000

Ja. Lehetne két irányból is hálósan.

Nekem ano, volt olyan vad ötletem is, hogy sok száz gombostű legyen az asztal. Persze, hegyével felfelé. [#nyes]

000000000

Amikor nem lézereznék, kiadnám bérbe, fakírnak. [#vigyor2][#taps]

kbsnemh57

Sziasztok! Én is sokat agyaltam mit kellene a kék alá rakni. És megtaláltam a megfelelőt. Egyszerű grill rács. A bauhausba vettem még a nyáron 4-es5-ös huzalok bol van és nagyon merev. A felfekvés meg elég kicsi a köralaknak köszönhetően.grillrács

000000000

Milyen lézered van?
Mit dolgozol vele?

frob

ez jó ötlet, húzott köracélt méterben lehet kapni, és van 3-4-5 átmérőben is..

niu7vyvp0

Na ezért érdemes itt olvasgatni, tök jó ötlet, eszembe nem jutott volna, meg ragadtam a lemeznél :)
Köszi a jó ötletet :)

vjanos

Lehet kapni hegesztett hálót is különféle szálvastagsággal és szemcseméretben.

Nekem olyanból volt az asztalom, most meg expandált lemez, egy L-profilú alu keretbe ragasztva.

gabdgzj8f

Gyerek gépéhez a piacon a zsibin vettúnk 300 pénzért egy sütőrácsot.

frob

persze, igazad van, tényleg létezik hegesztett háló is!

kbsnemh57

Üdv Danibá! Paíron 3.5w kék lézerem van. Gravírozok vele képeket. Nem rég csináltam rá fúvókát amivel már füst és korom mentesen tudok vele vágni 3mm es rétegeltet de abból is a nyárfát.

6mrgeizbx

Én vasboltban vettem lemez sárkaparó-t hatszög alakú lyukak vannak benne.... azt használom.

000000000

Értem.
Csak azért forszíroztam, mert nagyobb teljesítményű lézerekhez ezek a grill, és egyéb hasonló rácsok nem megfelelők.
Mivel a vastag "szálakról" visszaverődik a láng, és égéstermék, plusz némi lézerfény is. Ami összefüstöli, megégeti alulról az anyagot. Még az átvágást is tudja gátolni. A minőséget meg pláne.
Ha, kipróbálnád például 40 wattos CO2 lézerrel, azonnal jelentkezne a probléma.

Ezért, például az én 100W lézergépem asztala 0,3mm vastag méhsejt lemezből van.