Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

Én úgy gondolom, első "nekifutásnak" jó lesz a kicsit nagyobb fehérvári tesztábra is.
Sok mindent elárulnak a gépről, a sakktábla körüli vízszintes,és függőleges vonalak is.
Aztán, ha ez már ok. akkor lehet szűkíteni a méreteket.

niu7vyvp0

Sziasztok,

Coreldraw-os pluginban van teszt lehetőség éles futtatás előtt? Olyan gondolok, mint ami az Aspire-ben és a mach3ban is van. Sokat segítene az időm beosztásában, ha előtte lehetne egy gyors teszt futtatást csinálni.

Köszönöm!

wzc80zbf7

Lehet rosszul fogalmaztam meg amit szerettem volna mondani. :)

Már gravíroztam fába, üvegbe, tükörbe képet amik kimondottan jól sikerültek és nem mondom hogy minden tökéletes a beállításokkal a gépen de meg voltam vele elégedve.

A probléma általában az szokott nálam lenni hogy mondjuk egy fényképet szeretnék gravírozni fába 10x15-ös méretben. És a szgépen jól néz ki az átalakított kép, de amikor legravírozom akkor nem elég részletes mert pl túl kicsi egy adott mérethez a 10x15-ös és növelni kellene a gravírozott kép méretét. Vagy pl hogy a kontraszt, élesség beállításokon még módosítanom kell PS-be hogy jó legyen a legravírozott végeredmény. De monitoron teljesen más egy kép mint pl kinyomtatva egy papírra. Sokszor nem egyszerű megtippelni mennyire elég egy adott képhez a megadott dimenzió.

000000000

Milyen eljárással dolgozik a lézer gravír SW-HW rendszered?

Egy bites (totál fekete/fehér képpontok vannak csak) a kép pixel tartalom vagy X felbontású szürke árnyalatos gravírozáskor?
Ugyanis az 1 bites képek kis méretben (~200*200 pixel alatt) nem is lehetnek szépek, részletgazdagok, hiszen jelentős az információ tartalom veszteségük a szürke árnyalatoshoz képest. Egy bit esetén némi javulást hozhat, ha a legelterjedtebb, kb. 8 féle fő dither algoritmus közül az adott képhez leginkább élethűbb eredményt hozót állítod be a kép előkészítéskor.

PSoft

Igen, van egy tesztábra beépítve.

Egy szürkeárnyalatos ábrát/csíkot gravíroz.

niu7vyvp0

Mindig az aktuális munkát szeretném lefuttatni, hogy könnyebben tudjak számolni az időmmel, plusz megrendelés esetén könnyebb árazni :)
Ez a funkció ezt tudja? Plusz merre fellelhető a programon belül? :)

Köszönöm

gabdgzj8f

Szia!

EZT próbáld ki. Igaz ez arduinohoz van, de a képeket, svg, gcode-t is megeszi. Ingyenes, sokféle funkcióval. Nem kell a gépedhez csatlakoztatni, teljesen függetlenül fut.Tudsz vele pl szerkeszteni is képet.Az alján írja az időt, és tapasztalat szerint pontos.

szf

PSoft
Mi a helyzet az általam nyomtatott K40-hez
Nyomtatott fúvókával?
Jó lett vagy tovább fejlesztetted így, hogy van saját nyomtatót?
Vagy elsűlyedt?

PSoft

Még ki se próbáltam.:(
A továbbfejlesztés folyamatban, egy részét már...átalakítottam.
A "főtartóján"...a lap merevítése,(amiről akkor beszéltünk)no azt már átrajzoltam.:)
Még a fúvóka részét is át akarom alakítani, ahogy beszéltük,és célszerűbb/praktikusabb lenne.

Nem süllyedt el, csak a lézer hónapok óta be se volt kapcsolva.

Majd kinyomizom, azt...mutatom milyen lett.

Rico

Sziasztok!
Előzőleg írtam forgató problémával kapcsolatban, most sikerült kijavítani a hibát.
 Az RDworks volt a hibás ismét. Hiába tettem fel újabbat, régit stb.
 A gyártó küldte el az alap beállítást és a végén csak így sikerült kijavítani a hibát. Ennek köszönhetően most a lézervágó is felismeri az asztal méretet.
 A gyártó embereinek is feladta e leckét, hogy mi lehet a probléma... De korrektek voltak és segítettek maximálisan.

niu7vyvp0

Sziasztok,

A méhsejt asztal kiváltásra mennyire alkalmas a perforált lemez?

Használható lenne v. halott ügy? Van tapasztalat róla?
Árban lenne különbség azért :)

frob

akkor már inkább expandált lemez

de ennek is kell keret, meg nem árt ha valamilyen úton módon ki van feszítve...

niu7vyvp0

Szia,

Bosch profilból lesz keret a tervek szerint meg lenne hozzá alátámasztás is, reményeim szerint megtudom majd feszíteni rendesen :)
Akkor ezek szerint van remény, hogy nem lesz kudarc a művelet vége :)

frob

mivel ennek is kicsi a felülete, ami az anyaggal érintkezik, gondolom jó ötlet, de még én is csak partszélről, rövidesen nekem is meg lesz a gép, akkor nekem is ki kell gondolnom mit rakok az asztalra...

000000000

Nem lenne sokkal egyszerűbb csak a lézer lencsét mozgatnod egy mini szánon? Ha meg még ráteszel egy hajtást is megfelelő szenzorral és vezérléssel, már kész is az automata felületkövetőd. Így aztán görbülhet a nagyméretű rétegelt lemez munkadarab, nem tud nagyon bezavarni.