Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

niu7vyvp0

Már terveken félig megvan az új masina csak addig ezzel kell még termelni :)

juhasz

3 menet nem sok? 3miliset 10mm/s egy menetből vágom, 60% teljesítménnyel.

niu7vyvp0

De sok :(
nekem sajnos a corel pluginba fix 75% on van a power, a potméterrel nem engedem 10mA fölé mert igen kezd melegedni a víz. nekem 13mm/sec-cel ha jó lemez 2 ből is át viszi de átlag a 3. Elvileg a tükörbeállítások jók, mert nem torzít sehol sem, lehet a fókusz nem az igazi v. vmi paraméter beállítás. Holnap majd lehet hogy próbálkozok még finom hangolni, csak eddig ennek is örültem hogy így megy, mert amúgy meg szépen dolgozik, pl a gravírozás szép :)

juhasz

Azt azért nézd meg, hogy pontosan középen legyen a lencse után a sugár. Ráragasztasz egy darab maszkolószalagot, a lencséhez ne érjen hozzá. Ha középen lyukasztja ki akkor van jó helyen.
Javaslom amúgy a fej lecserélését.
Fej
Viszont lencse is kell ehhez, mert nem jó bele az ami a kicsi fejben van.

zozo

A linkelt egységet nézve, nem fér a fejembe, hogyan bírták olyan csámpásan kifúrni a levegő csonkot :)

Kis kínai fogott egy  darabka rúdanyagot, és satuban átfúrta hosszában pisztolyfúróval...???  [#taps]

thayscj6c

[#mf1][#taps][#nyes]

PSoft

Ejjj, de tudatlan vagy ma reggel.:)

Az a csonk...direkt van "átlósan" fúrva!
A merőlegesen belépő levegő ütközne a sugárral,és félrefújná, kitérítené a középpontból.[#nyes]

ebalint

Ez nem csámpás, hanem excenteres finom állítási lehetős...

ebalint

juhasz

Én azt nem tudom, enyém nem csámpás ennyire. De örülni kell annak is ha átér a furat, nem neked kell az utolsó 4-5 milit kifúrni. [#nyes]

frob

Sziasztok
akik szoktak tükröt gravírozni, azoktól kérdezném a hogy CO lézerrel a foncsor felől támadva lehetséges e teljesen tiszta üveg felületet létrehozni, ha igen van e valami extrém trükk  amit esetleg hajlandó is elárulni?

vagy csak fiber  lézerrel lehet összehozni ezt?

előre is köszi!

juhasz

Co-val ugyan még nem próbáltam, de a kék lézerrel is lehetett csinálni tiszta felületet. Nyákmaratóval kend le lézerezés után. Én peroxid-sósav keverékkel kentem át. Biztos jó a vasklorid is.
De szerintem simán leszedi a co a foncsort.

thayscj6c

Kedves Robi!

Igen, elárulom a titkot.

Vettem egy pici tükröt és rátettem a co2 lézergépem tárgyasztalára. Aztán rajzoltam 10db 10x10mm-es négyzetet amit különböző beállítással kigravíroztam. A legjobbat kiválasztva elmentettem annak beállítását. De nem minden tükör egyforma ezért érdemes mindig egy teszt futtatása. Kerestem a teszt tükröt, csak a nagy rendben nem találtam meg.

Baráti üdvözlettel:
Taki[#integet2]

niu7vyvp0

Sziasztok,

LoneWolf által hirdetett kisebb teljesítményű folyadék hűtő hogy boldogulna 15-20 L hűtővíz megfelelő hőfokon tartásával?
Van esetleg vkinek ilyen?

[#t19p91478#] itt a 2. versenyző érdekelne.

Köszönöm!

PSoft

" De nem minden tükör egyforma..."

A tükrön alkalmazott védőfesték minősége, igen változó.
Keményebb/lágyabb, vékonyabb/vastagabb réteg...
(és itt már bukhat is a sablon szerinti "egyengravírozás")
Előfordulhat, hogy egy táblából vágott két darab sem lesz egyformán gravírozható a védőfesték változó vastagsága miatt.

Tényleg úgy van ahogy írod, minden tükör más.(a mi szempontjaink szerint)
Kívülálló, így is, úgy is látja magát benne, őneki...tükör-tükör.
Egy tesztdarabon, próba mindenképp javasolt a jó beállítások megtalálásához.