Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

guliver83

Egy kis relief Co2 lézerrel
A mélységet magasságot lehet fokozni ez csak az első teszt volt!

thayscj6c

[#eljen]
alakul

guliver83

Lehet ezt még fokozni.
A lightburn oldalon nagyon szépeket csináltak.
Hétvégén majd kiderül mit tud még.

000000000

Adig csináld még le nem jár egy gépre csak egyszer tudod regelni proba idöre aztán soha még ha ujra huzod a wint akor sem...[#vigyor]

fjaeg5use

guliver83

Miért nem?
Megveszem, nincs azzal gond!

PSoft

"A lightburn oldalon nagyon szépeket csináltak."

Dobj már egy linket.

000000000

Ugy nincs!
trial irtam..

guliver83

000000000

Sajnos a szénné égetett, kormos, csúnya fekete mélyebb felületek miatt ennek így nem sok esztétikai értelme van. Pl. a sima pár mm-es rétegelt lemez oldalának feketesége is lézervágáskor sokat ront a szépségen, egy ilyen 3D alakzatot pedig szinte élvezhetetlenné tesz.

thayscj6c

kinek a pap, kinek a papné, kinek a lánya.

Sok ismerősöm még a füstös szagát is imádja.[#wave]

000000000

Nekem a pörkölés nélküli fa forgács illata, látványa jobban tetszik, mint a füstös, kormos, égett fáé.
De mint írtad, "kinek a pap, kinek a papné, kinek a lánya."

guliver83

Csak neked, csak most!
Így jobb ha nincs égette annyira?

PSoft

Úgy gondolom...

A képen, egy "félig kész" alkotás látható, kozmetika nélkül, abban a formában, ahogy kivette az alkotó a lézer alól.

Hány klasszikus reliefet láttál abban a formában falra akasztva, ahogy azt, az alkotója kivette a gép alól?

000000000

Nem hinnám, hogy egy nyersen sok helyen szénné égett, kormos lézerrel készült 3D relief felveheti a versenyt esztétikában egy forgácsolással elkészített nyerssel.

Aztán ha mindkét darabot elkezdjük csinosítgani, az égési nyomok, fekete színek, beégések miatt te is beláthatod, esélytelen a dolog a végeredményt illetően is.

Egyszerűen kétféle technológiáról van szó, lézer fa relief esetén te nem látsz benne problémát, szép és jó neked ez így "kozmetikázás" után, nekem meg nem nem tetszik annyira az említett tények miatt. Gondolom nem kell nekünk ebben egyetérteni, én megértem a te szépérzékedet, kérlek te is értsed meg az enyémet.

Mellesleg ha már szakmai Fórumon vagyunk, azt is engedd meg nekem, hogy azt is sugalljam a mondókámmal a Fórum Olvasóknak, miszerint egy adott technológiát lehetőleg arra használjunk olyan anyagokkal, ahol az előnyös, és amire az való.