Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

Én vagyok a hülye...
Vedd semmisnek a [15713]-as postomat.

Kiteljesedő, szép szombat estét Neked, ezen a szakmai Fórumon.

s7manbs8

Tényleg így is lehet, hogy jó mélyen beégetni és utána kitakarítva végül egy dombormű lesz.

s7manbs8

Tényleg így is lehet, hogy jó mélyen beégetni és utána kitakarítva végül egy dombormű lesz.

guliver83

Nem olyan egyszerű, de meg lehet csinálni.

000000000

Ha faszint szeretnél ahol megég a fa az lehet homoktorlással orvosolni olyan lesz mintha felcsiszolnád...[#kacsint]

PSoft

Nem lehet!!!

Lentebb már megírták...nem ééérted?[#nyes]
Ami odakozmált, az már semmi, az...kukába való![#eplus2]

000000000

Bizonyára a szenesedet verzió kuka de a  kormos még menthető lehet ami csak felületi amit csiszolás (homok szorrás) javítható szépíthető még...

frob

Nem is lézer fej kellene hanem homokszóró fej :D
és már is kész a "3D maró" :D

000000000

Restaurálni nagyon jó vele ....[#vigyor]

48s05mtgb

Sziasztok!
Segitségre lenne szükségem vagy ötletre vagy ha valaki már találkozott ilyen problémával akkor megoldásra.
Nos a következő a helyzet, adott egy k40 kínai lézer gravírozó amiből a vezérlést kicseréltem arduino uno+cnc shield-re. Eddig nincs is semmi gond a gond ott kezdődik amikor nagyobb teljesítményen vágok (kb. 40% felett) olyan mintha lefagyna az arduino, durvább esetben a laptopot is lefagyassza.
Ha valaki tud megoldást legyen kedves megírni. lassan ott tartok hogy felgyújtom az egészet [#csodalk][#conf]

Előre is köszi a válaszokat!

Üdv Tamás

000000000

Van optocsatolós leválasztás a vezérlés és a lézertáp között? Ha nincs, akkor ettől is lehet ilyen problémád.

48s05mtgb

Jelenleg a co2 táp adja a 24v-ot a board-ra, és nem jelenleg nincs optocsatolós leválasztás :(

guliver83

Hogy van összekötve az Arduino és a lézer táp?
Nálam ilyen gond nem volt.
LaserGRBL használtam többnyire!

000000000

Akkor már meg is vannak a hiba okok, alkalmazz külön tápot és optót is. Mivel egy városban élünk, segítek személyesen is, ha szükséged van rá.

PSoft

Minden kínai CO2 lézertáp bemenete úgy kezdődik hogy, optocsatoló.
Vagy...rosszul tudnám?