Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

48s05mtgb

Mindenkinek köszönöm az eddigi segítséget. Külön tápon is próbáltam használni, a jelenség ugyanez volt. Mellékelek egy képet a bekötésről, ha nagyon elb...tam ne nevessetek nagyot :)

48s05mtgb

Még egy hiba, a lézergéptől kb 2 méterrel arréb működő számítógépen egyfolytában csilingelt az usb csatlakoztatva-lecsatlakoztatva. nem volt semmilyen kapcsolat a két gép között max a 230v-os tápfesz. Valami ötlet?

PSoft

Ha a kínai kék színű USB kábelét használod, cseréld ki egy jobbra.
A csatlakozók oxidációja, vagyis kontakthiba okozza a "jelenséget".
(gyakorlati tapasztalat)

48s05mtgb

Szia
Nem használom a kék kínai usb kábelt, és nem is használtam ehez a géphez.
Köszönöm a segítséget!

juhasz

Szerintem a 6-os sorkapocshoz hozzá sem kellett volna nyúlni. A 4-es L kapcsába kösd a Z limitet, a Spindirt pedig sehová. A GND pedig közös ha külön tápról megy a shield.
A 6-os sorkapocsba pedig rakd vissza a vezetékeket. Arra figyelj, hogy invertálni kell a Z limitet.

48s05mtgb

Szia!
Szügségem van a lézer teljesítmény szabályzásra ezért be kell kössem az "in" pint is mindenképpen

000000000

Szerintem a lézer táprol megy visza valami zavar a pc felé gndn (valami tüskeszerü zavar dc ben) amitöl az usb adalvonalra is jut belöle!
Amivel elöbre juthat a javulás USB-Isolator!

000000000

külsö eszköz tápban milyen zajok is mehetnek a pc felé!

frob

leválasztott usb ajánlott erősen, de az sem old meg mindent, az egyenpotenciálra hozás és a mindent mindennel csomópontosan összekötve már sokat segít, vigyázni kell föld hurok ne alakuljon  ki, az az 1 helyre csak 1 földelés menjen.

ezen felül a nagyfesz tápból ki be menő madzagokat ferritekkel körbepakolni, na nem úgy csak mellé hanem ferritgyűrűkön keresztülhúzva minden kábelt

lehetőleg a lézer fényforrást is valami lyukas lemezzel ( gépoldallal ) árnyékolni, 30-40khz környékén mennek a kínai tápok, szóval a sima 10x10mm es gépoldal tökéletes... mivel a hullámhossz a kilométeres tartományba esik..

stb stb

juhasz

De a spindirrel nem szabályzol teljesítményt. Az a z limit lábon van, és S parancs g kódban.

48s05mtgb

Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Megoldódott a probléma. Arduino shield-el együtt odébb lett telepítve a táptól + Kapott árnyékolást ferrit gyűrűt. kb 4 órája megy hiba nélkül [#nyes]

sunraw

Sziasztok!
Lassan költözök és a K40-es gépem ki fog szorulni egy garázsba, ahol nincs fűtés.
Mivel tavaly is volt egy-két hidegebb nap, félek, hogy nem fog jót tenni a csőnek.
Ha feltöltöm a hűtését fagyállóval, az megoldja ezt a problémámat? Esetleg kerítsek el egy sarkot, ahol "téli álmot alszik" és azt szigeteljem körbe?
Előre is köszi!

PSoft

Ha "téli álmot alszik"...
Ezt én úgy értem, hogy nem akarod használni?
Ha így van, nem kell a fagyálló sem.
Ürítsd le, víztelenítsd az egész rendszert,és úgy tedd el.
Ha fagyállóval "beállítod" a rendszer vizét, akkor elég csak a csövet víztelenítened, a tartályban maradhat a víz.

Ha a téli, fagyos időszakban használni is akarod, akkor kell a temperált víz.
Ha napi szinten akarod használni, én lógatnék a tartályba pld. egy 20-22 C°-ra beállított akváriumfűtést.
A szivattyúval, egy időkapcsoló segítségével pld. óránként? megforgatnám a csőben kint levő vizet.

niu7vyvp0

Sziasztok,

Lézergép bővítésen gondolkodom a jelenlegi K40-es csövét és tápját felhasználva, viszont a vezérlést szeretném lecserélni, mert nagyobb asztalt szeretnék és nagyobb motorokat tennék fel.

Találtam 2 vezérlőt és szeretnék tanácsot/információt kérni, hogy mik a különbségek köztük. Ha jól láttam a hozzátartozó programok mások.
Ki melyiket ajánlaná, esetleg melyiket használja.
Ruida 6442 G/S

Itt pl. a G és az S verzió között mi a különbség? A user manualba se láttam utalást rá (lehet én siklottam át felette)

Trocen AWC708C lite

Ő pedig a másik lenne.

Előre is köszönöm a segítséget és a tanácsokat.

üdv
Bence

Rico

Szia!
Elnézést kérek, amiért pofátlanul érdeklődöm.
Nekem a pincében van a gép és télen kezdtem el használni, mivel novemberben érkezett. Utána mint a fórumon írtam is mint kiderült tönkre ment a csövem.
 Gondolkodtam már, hogy esetleg nem az volt-e a baj,hogy volt amikor 8 fok volt a pincében.
Ez alá nem ment de lehet hogy ez volt-e a baj?![#nemtudom]
Merülő forralón gondolkodtam a "fűtésre" időkapcsolós megoldással, igaz a hűtőbe lógatnám bele és egyszerre kapcsolnám a hűtő keringtetőjével, hiszen az gondolom 20° alatt nem hűt. Viszont ez az akváriumos megoldás jobban hangzik.
 A géphez (100W-os) van külön hűtőm.
Szóval lehet hogy akkor is tönkremegy a cső vagyis benne a gázok, ha a külső hőmérséklet 0° fölött van de nem éri el a 10°C-ot?!
 Erről sehol sem találtam igazán megbízható véleményt...