Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

CO2 esetén is ugyanolyan fontos.
Legalább 1 bar nyomás kell oda is, de a nyomás érték lehet az éppen vágott anyag függvénye.

robokacsa

erdélyi72   (a szám nem biztos) fórumtársunk árul kompikat folyamatos üzeműt, halkat!! ,én vagy 5-6 éve azt nyüstölöm.
örök db szerintem.

D.Laci

[#t19p91260#]
[#t19p74199#]

robokacsa

igen ezek azok, csak kár hogy feljebb csúsztak az árak.

frob

Ha már kompresszor, valamilyen levegő előkészítőt használtok ahhoz a levegőhöz ami a fejbe a lencse elé kerül?
Mert ügye az olajos kompresszorokban az olaj valamennyire benne marad a levegőben, és tulajdonképen mindegyikben ott marad a vízpára...
Esetleg levegő szárítót?

LittleSV

Buta kérdés K40 hozzáértőkhöz. Nem lehet mach-hoz hasonlatosan működésre bírni? Arra gondolok hogy ha pl. egy kört (vagy bármilyen alakzatot) a lap közepére kell gravíroznom netán vágnom akkor ezt ne soronként tegye meg, hanem csak a hasznos területen dolgozzon? Nem tudom van-e ilyen beállítási lehetőség de most az egész munkaterületen végigmegy soronként, nem csak a tényleges rajzolaton. Vagy ez ilyen?

zozo

Pont ezért jó a membrános kompresszor, persze a halk futásán kívül. Szobahőmérsékleten nem párásodik a levegő.

Dugattyús kompresszorhoz kell a víz- és olajleválasztó.

000000000

Persze, van más lehetőség is.
Én, például kidobtam az eredeti vezérlőjét és építettem bele Mach3 hoz valót.
Azzal, azt csinál amit akarok.

LittleSV

Első körben szorítkozzunk arra ami gyárilag adott.

000000000

Parancsolj.[#wave]
A labda nálad van.[#fejvakaras]

frob

Teljesen partszélről, mert nincs k40 -es gépem, de ha jól rémlik nem mindegy vektorként vagy képként adod át neki, elvileg vágáskor vektort követne, ha mindent e szerint rajzolsz akkor már csak a lézer energiája dönti el hogy vágás lesz e belőle vagy gravírozás...

gondolom én...

LittleSV

Corel laser van hozzá, gondolom vektorként adja át a vezérlőnek. Gondolom :)

niu7vyvp0

Köszi a tippet, érdeklődöm nála, hogy milyenek vannak neki.

guliver83

Írtam és küldtem egy fotót is!

frob

Ha úgy csinálja ahogy mondod, akkor biztos hogy a beállításnál valami gikszer van, vágásnál nem csinálhat olyat hogy soronként megy végig...