Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

Jössz Fehérvárra?

Viszek Neked, két-három kiló...gombostűt.[#vigyor]

000000000

Kösz a felajánlásod. Igazán nagylelkű vagy.[#eljen][#taps]
Nem is láttam még ennyit egy kupacban.[#csodalk]

Vannak ötleteim, hogyan kellene megcsinálni.
Már csak az kellene aki elkészíti és a sok, sok gombostű.
Az, hogy vizsgázna a gyakorlatban, ki tudja.

Hogy megyek e? Tervezem a szombati menést, de, hogy odaérek e, az bizonytalan.

D.Laci

Egy elvetemült ötletem támadt...
Ehez hasonló Led-es csapfejet beépíteni a hűtőkörbe, nyilván más főfok értékekkel beállítani rögtön lehetne látni , hogy optimális e a hőmérséklet.

svejk

Ettől csak csicsa lesz nem "poka-yoke". :(

De hogy mi minden szemetet el lehet adni a népnek....

D.Laci

Az biztos hogy nem "poka-yoke",  csics az biztos, de azért látható lenne messzebbről, hogy esetleg gáz van.
Jelezné a hűtőfolyadék hőmérsékletét és az áramlást is.
Nyilván nem egy biztonsági berendezés de kicsi kínaiaktól párszázast talán megér...

svejk

Én csak magamból indulok ki, ami nem bolondbiztos azt a hibát én el is követem. :(

bfghzx67c

Sziasztok,

Segítséget szeretnék kérni. Van egy Redsail X700 lézer gravírozó gépem. A forgató használatával akadt némi gondom.

A probléma ,hogy amit rajzolok, és amit a gép rajzol az nem egy méret elcsúszik ,és bárhogy próbálom kalibrálni nem sikerül.

Beállítottam az átmérőt, beírtam neki hogy mekkora a vonal hossza amit rajzoltam és mekkorát rajzol a gép. Rajzolok egy 50mm hosszú vonalat a gép pedig 17mm-et rajzol. Akárhány mérés állítást csináltam az eddig nem jött be csak rontani tudok rajta.

Autolaser szoftvert használok. Találkozott már valaki ezzel a problémával? Van ilyen jellegű tapasztalata valakinek?

Köszönettel:
Tamás

s4bkvprb

Sziasztok!

Egy ilyen lézert lehet valami úton módon erősíteni? Ha igen miként?  1w a lézer

Előre is köszönöm! :)

designr

1w sok mindenre elég..
Általában előre beállított az áramgenerátoros driver ..ezen nem illik állítani.
Ha korrekt volt a kis kinai akkor ugy lőtte be hogy ne legyen kihajtva teljesen, és akkor az élettartam is megfelelő.
Ha állítassz rajta ez az élettartam valószínűleg le fog rövidülni.
Fókusszal,jobb lencsével még egy kis változást lehet el lehet érni,de inkább azt mondom gyakorlásnak jó az..aztán ha nagyon megtetszik van 5,5-6w os ugyanilyen diódásban..

frob

talán egy kis folyékony nitrogén, jól jön, hogy ne hevüljön túl ha belepumpálsz 1 W helyett mondjuk 10W ot...
bár a hideg miatt biztos el fog csavarodni benne minden, tehát valami hideget jól álló kesztyűt se márt ha beszerzel hogy tudd beállítani ...

lényeg , nem tudod csak úgy ha ezt eladod és veszel nagyobb teljesítményűt...

s4bkvprb

rendben köszönöm szépen :)

és a 2mm rétegelt lemez vágásához elegendő 5,5-6w lézer?

vjanos

000000000

Igen. A 3mm -hez is.

gabdgzj8f

Bőven.
Bár a vágáshoz 150-200 mm/s el kell dolgozni.
Ez saját tapasztalat, tehát nem egy rtalon.

gabdgzj8f