Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

svejk

Használj DC motort+csigahajtóművet az golyósorsók mozgatásához.
Mekkora sebességgel kell ezt az asztalt mozgatni?
Az autófókusz hogy működik, valami segédsugárral mér?

niu7vyvp0

Szia,

Igazából a sebesség annyira nem számít. Videók alapján nem kell olyan nagy sebesség, pontos számot nem tudok mondani, mert csak kapisgálom még ezt a területet, ezért vannak ilyen szerintem olcsó megoldás aztán mégse :)
Amit kinéztem autofókuszt, az úgy működik, hogy fel kell fogatni a fejre és a Z limithez kell bekötni, az asztal egészen addig emelkedik még ezt a kis "tollat" meg nem nyomja és onnan pár mm-t vissza süllyed az asztal és kész. Gondolom belehet állítani, hogy mennyi legyen ez a vissza süllyedés. De ez még a jövő.
Legtöbb képen/videón orsós és szíjas mozgatást láttam, ezért is indultam el ezen a vonalon.

svejk

ja... én meg azt hittem menet közben állítgatja az asztalt, a munkadarab egyenetlensége miatt.

niu7vyvp0

Őszintén szólva eddig egy videót néztem róla, abban így volt ahogy írtam. De biztos, hogy van olyan típus is ami folyamatközben tudja állítani, azon se lepődnék meg, ha ez is tudná :)

000000000

Igen trapéz!
Cncnél is z tengely lesik mechanika súlya ha nincs tartó áram ezt önzáró (nc) állapotú mágnes fékkel oldják meg legtöbbször hobby szinten...

niu7vyvp0

Akkor feltúrjuk a google-t jó áru trapézmenetes anyákért :)

frob

milyen autófókuszt néztél ki? egy linket tudsz berakni?
kösz
R.

niu7vyvp0

Ezt néztem ki.

000000000

Néz szét alin 3d nyomatóhoz vannak precíz trapéz orsók + előfeszíthető rugós anyákkal kiss pénzért meg vezetés mellé az is elég lenne ha jol tudom az alap 8x2

000000000

niu7vyvp0

Köszi a linket :)

sastas

Keresd meg SzJózsefet a fórumon. Ő csinál trapézorsókat, egyedi hosszra is, anyával, mindennel

niu7vyvp0

Köszönöm a tippet :)

xt79ipd3

Itt is megtalálhatod.

Én már rendeltem tőle, maximális az elégedettség. :)

2f428kduf

Én is tőle rendeltem, szép és jó darabok. Csak ajánlani tudom.