Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

Erre, vagy a hasonló műveletekre hobbiban egy külön szabvány létezik.:)
Úgy hívják hogy...AHS

2rjw3gfi5

Én 5 wattossal vágok, első menetben kb. 2mm-t visz, utána körönként kb. 0.5mm-t, levegővel fújva.Itt a fórumon többen 2.5W-ossal is vágnak,azzal is lehet, több körben.A 10watt szerintem (ha nem fejlődött közben a ledgyártás) csak marketing fogás...

000000000

az jó! A levegő fújást, hogy kell elképzelni? egy ventilátorral vagy valami fúvókán keresztül, koncentráltan a vágás helyét?

000000000

Ezt kifejtenéd bővebben?

RJancsi

Pl így: [#t169p13504#]

RJancsi

AHogySikerül ... [#nyes]

Szalai György

Nyilván a pontosságnak vannak korlátai, de csak lehetett a műveletben valami célzott szándék is, amit többé-kevésbé sikerült kivitelezni.
Nem gondolnám, hogy vakon fúrta. Az alkotóba akarta a tengellyel párhuzamosan, de majdnem merőlegesen az átmérő környékére sikerült.
Láttam már olyat is, ami az érintőbe volt fúrva. Biztos vélettelenül. [#vigyor2]

000000000

Jelenleg a 7W kék ami valos és elérhető piaci körökbe NUBM44 ha nagyobbat írnak amit tud az tiszavirág életű lesz ...csak nagyobb árammal tul hajtott még erős léghűtés mellet is pár 100 óra csak az ígért névleges áram mellet ami 5..10000 óra!
Van párhuzamosítót modul belőle de az méretileg már nem igazán önhordozó csak tükrös megoldás (ahogy a co lézeres gépek)...
Kinai kész kék modulos teljesítményt ne hid el annyi is jön ki belőle van itt reklámozót 15W is na az karmú!
Ha sebbeség is kell akor co2!

000000000

Minden vektor zárt ellenőrizve  apire....

lighburn ilyen gkodot alkot ...

Vektorizálást mindegy mivel alkotom lighburn saját "trace image" vagy aspire vector image végeredmény ilyen ahogy a foton van!

file

Találkozót már ilyenek valaki????

000000000

Ez nagyon jó! köszi!

000000000

Értem! Köszönöm a kimerítő választ! Sebesség annyira nem lényeg, tény, hogy jó lenne egy CO lézer, de egyenlőre az nekem drága és semmit sem tudok róla..

Kelepeisz Lajos

Szia lalus!

Még haza sem értem külföldről, de rögtön beizzítottam a gépet és vágtam neked egyet, még az asszony kicsomagol.[#vigyor1] Mint ahogy láthatod egy kört vágtam ki 3mm-es rétegelt lemezből, elsőre úgy kivágtam hogy magától kiesett mikor felemeltem. Amit érdemes tudni ezt 2W-os lézerrel vágtam, a dióda nincs túlhajtva gyári ajánláson ment 1,7-1,8A-on (a műszer is mutatta az áramot). A lézert magam építettem, nem kínai vacak, a diódát Angliából rendeltem, az elektronikát meg úgymond a neten talált áramköri rajzokból építettem, saját  átgondolásban.

Csatlom a videót nézd meg, kicsit gyenge minőségű, sajnos ennyit tud a telefonom.

RJancsi

Milyen sebességgel vágtad? Sajnos a monitor képéről nem tudtam megállapítani. [#szomoru1]

Kelepeisz Lajos

45mm/percel ha minden igaz.

RJancsi

Köszi! A 3 mm-es rétegeltet eddig több menetből vágtam (100 mm/perc sebességgel, hogy ne legyen nagyon kormos) de ki fogom próbálni így is. Legfeljebb alul felül teszek rá "festő" szalagot a korom ellen. Az én lézerem (elvben) 4 W-os de színtiszta kínai. Nemrég nyomtattam hozzá egy levegő fúvókát, remélem az is segíteni fog a dolgon.