Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

3pka0vftd

3pka0vftd

designr

A lézer leírásában szerepel egy sor..
Output Power: pulse 15W average 8W
Erre próbáltunk már célozni..

designr

És azt mondják ez még a legoptimistább verzió,mert sokszor 1 vagy 2 teljesitmény szinttel kisebb érkezik..

frob

A nagyobb teljesítmények meg eleve tömbök, vagy elég nagy felületűek, amelyek egy szép lézer csíkot produkálnak és ember legyen a talpán aki megfelelő eszközök hiányában egy rendes nyalábot készít belőle

lényeg , nem lehetetlen, de ha termelés a cél, akkor 100-200W os csövet veszel azon az áron amit ebbe nyomsz bele...

RJancsi

Olvasd el a linkelt hirdetés kommentjét! Egy vevő egyenesen azt írja, hogy hazudnak az embereknek, egy 2.5W-os lézer jobb nála.

RJancsi

A teljesítménytől függetlenül a 16 mm-es fókusztáv kevésnek tünik. Akkora a nyaláb összetartása, hogy csak vékony dolgot lehetne vágni vele, vastagabbnál már látszana a kúp ill. Jelentősen csökken az energiasűrűség. Egy-két mm-rel feljebb vagy lejjebb már használhatatlan. Amikkel eddig találkoztam 50-60 mm fókusztávúak voltak.

3pka0vftd

melyik kék lézert érdemes megvenni ? 2mm-es réteg lemezt szeretnék vágni és gravirozni .

3pka0vftd

10w lézer

Ez megfelelne a célnak ?

frob

részletekben rejlik az igazság
nincs az csak 5W os... ha jól legörgetsz, írja hogy folyamatosban csak 5W!!!

PSoft

Ha max. 2 mm-es rétegelt lemez a cél,(vágásban) akkor egy 2W-os kék is elég hozzá.

3pka0vftd

igen azt néztem hogy 5w folyamatosan és 10w pulzálva . 2mm-ből tőbb mindent vágnék , de lenne 4mm -es réteg lemez is , azt maroval gondoltam kivágni, de ha 2w is lég a 2mm re akkor gondolom 5w elég a 4mm re is . vagy nem ?

000000000

Az egyik legfontosabb adatról nem nyilatkozol, ami alapvetően meghatározza a szükéséges lézer P-t. Mégis mekkora vágási sebességet szeretnél és hány lépésben és milyen anyag összetétélű lemezen? Ezek nélkül értelmetlen lézer teljesítményről beszélni, tanácsokat osztogatni, hiszen a 2W is sok lehet, vagy az 5W is kevés. Tovább bonyolítja a helyzetet a "kínkeservesen" átvágott felület szénné égetett minősége.

Ezek figyelembevételével eléggé necces a 4 mm-es rétegelt lemez 5 W kék lézeres vágása, ha 1 mm/s-nál nagyobb igényeid vannak.

3pka0vftd

igen azt gondoltam hogy nem fogja egy vágásra átvágni a réteglemezt , lehet az 4-5 vágás is ,vagy akár tőbb , csak egyáltalán mekkora az a lézer ami 2mm és max 4mm  átvág elfogadhato minőségben és sebességben , esetleg valami konkrét lézer van a kinai piacon ami bevált ?

PSoft

Ha használnád a "válasz erre" gombot(mint ahogy én is, más is teszi), könnyebb volna a kommunikáció.