Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

fa_kukac

Köszönöm Mindenkinek.

PSoft

Az én álláspontom nem lehet mérvadó a témában, mert...

Köztudottan, én igazából...semmilyen szemüveget nem használtam a kék lézernél.
Illetve használtam, egy...tesco-s olvasószemüveget.[#vigyor]

Itt 'anno rólam az a hír járta, hogy még javult is a látásom a lézer szórt kék fényétől.[#nyes]
Ami persze nem igaz!
Nem javult, de...nem is romlott.:)

ebalint

RJancsi

A kék lézerhez akkor jó a kék szemüveg, ha jól meg akarod nézni. Egyszerre háromszor. Először, utoljára és soha többet. [#wilting] Épp azért látod kéknek a szemüveget, mert a látható spektrumból csak a kék fényt engedi át, tehát a kék lézerfényt is. A komplementer színű szemüveg ami védelmet ad, kék lézerhez a piros/narancs, a piros lézerhez a kék vagy zöld.

fa_kukac

Egyetértek, most repültem rá a témára én is. Azért pukkan szét a nem azonos színű lufi, mert elnyeli a fényt és hővé alakítja. A színazonos pedig átengedi, ezért marad sértetlen. Kékhez a piros szemügét ajánlják szem védelem céljából, van a Klavionak is 3 ezerért valamint találtam szupert 13 ezerért, profinak néz ki profiktól, amúgy van 224 Euróért is, azt most nem választottam.[#nyes]
Köszönöm még egyszer, Mindenkinek!

fa_kukac

Köszi, PONT ezt találtam meg én is a guglival, már meg is rendeltem! [#taps]

kaqkk007

Azt tanultam hogy a piros azért piros mert az összes hullámhosszt elnyeli csak a pirosat veri vissza , úgy látszik ez a védőszemüvegeknél nem így van , még jó hogy van aki jobban ért hozzá elnézést ha hülyeséget írtam , és szerencsére senki sem sérült meg miattam !

PSoft

Szavazzuk meg!:)

A pöttyöslabda azért piros, mert...

1.-elnyeli a spektrumból a piros fényt, a többit meg visszaveri.
2.-visszaveri a spektrumból a piros fényt, a többit meg elnyeli.

RJancsi

Nincs semmi ellentmondás abban amit írsz, a különbség, hogy a labdánál (és más átlátszatlan tárgynál) olyan színűnek látod amit visszaver (a többit elnyeli), a szemüveg meg átengedi a fényt, olyannak látod amit átenged mert a többit visszaveri vagy elnyeli. A lényeg, hogy az adott frekijű sugarak ne jussanak el a szemedig.

RJancsi

3. Azé' piros mert piros pigmentet raktak a fröccsöntő masinába. [#nyes]

c2nsu773m

Kell oda a száz watt is...!

fa_kukac

Szép Hétvégét!
Szerintetek érdemes ezen a vonalon gondolkodni amit ez a kütyü csinál? Step-dir-ből csinál analógot a lézernek.  Egy ilyet könnyedén meg tudnék valósítani PIC-el magam is.
https://jtechphotonics.com/?product=dacpwm-converter-board

000000000

Vissza olvasol 2 oldalt a kapcsolását megtalálod picgrav dac ként manualban...

Szalai György

Biztos érdemes.
Engem legalábbis szórakoztatna, ha megosztanád a tanulságait.

Más szempontból meg jó, ha van mit elvenni, amire nincsen szükség.
Ez lehet az.
PIC, meg programozás, időtöltés meg hibalehetőség.
(Ha vassal kéne ezt a funkciót megkreálni, összetengelykapcsolnál egy léptetőmotort egy potméterrel.)

s7manbs8

Én a múltkor Pesten vettem egy olyat, valami munkaruha boltban, ami sárga színű. Valami 500 Ft volt. :)

Igaz még nem próbáltam, de majd megnézem már, azelőtt meg sárga capton szalaggal vontam be egy simát és azon keresztül a kék nem jött át, amikor égette a fekete anyagot abból is annyi látszott, hogy az égés piros szine jött rajta át csak.