Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

xhadp99yn

Sziasztok mégcsak ismerkedek meg informálodom
3D nyomtatót szeretnék építeni meg is van hogy fog kinézni meg az alkatrész lista csak szeretném lézer gravírozásra és vágásra is használni.
Az lenne a kérdésem lényege hogy 3mm rétegelt lemez vágásához és dekorálásához mekkora lézer kell (sima szöveg vagy kép) ?

byyei492r

Üdv!
Nincs véletlenül (vagy direkt :D ) elfekvőben valakinek 1db?

A4988 meghajtó modul

T H X !

PSoft

Elég gyakran visszatérő kérdés ez ebben a topikban.
Nem kell hónapokat sem visszaolvasnod, hogy megtaláld a választ a kérdéseidre.

PSoft

Miért pont itt?
Van adásvételre "szakosodott" topik.
[#t19#]

xhadp99yn

Köszi a gyors választ, erre számítottam "olvass vissza" igen olvastam azért is tettem fel a kérdést mert van minden fajta, néztem elég rutinos cnc s vagy nem tartott volna semeddig leírni hogy 3mm rétegelt lemezhez 2,5w v 5w os lézer kell és jó az ebay es is

Kellemes ünnepeket

Pali79

Van esetleg valakinek tapasztalata a Kínából rendelhető 15W-os kék lézerrel kapcsolatban? 32-35 körüli áron kapható, de csak 5A-es tápot adnak hozzá, ami azért kétségeket ébreszt bennem. Na nem azért, mert akkora probléma lenne mondjuk egy kiselejtezett PC tápot használni helyette, hanem ha elmegy arról az 5A-es tápról is, akkor mennyi lehet a valós teljesítménye?

PSoft

Idegennek, -akinek a nevét sem tudom- nem szoktam se jót, se rosszat kívánni, de most...kivételt teszek.

Kellemes Ünnepeket...Neked is.[#wave]

xhadp99yn

Ezt ne vedd magadra tudod ez MINDEN FÓRUMBAN TOPIKBAN ez van, olvas vissza és ez szerintem nagy baj, ezek azért müködnek hogy segítsenek a másiknak aki nem ért hozzá informálodik és a végén lesz egy nagyon jó közösség

KBalázs

Ez ám jó kezdés.. három hozzászólásból kettô "kioktatós".
Ha valaki, akkor PSoft igazán segítôkész, mivel nem így kértem, még lézervágott mintákat, fogaskerekeket is küldött, levélben.

xhadp99yn

Üvözletm: Majer Péter villanyszetelő [#eljen]

xhadp99yn

Elnézésetek kérem nem kioktatásnak szántam olvastam láttam miket írt a kollega

Mégegyszer Bocsánat ha bárkit megbántottam

PSoft

Senkit nem bántottál meg.(engem, biztos nem)
Lehet, csak az én napom indult bal lábbal.[#nemtudom]
Én kérek elnézést.[#wave]

000000000

,,ezek azért müködnek hogy segítsenek"

Nem, nem azért működnek. Hanem azért, hogy lehetőség legyen segíteni, egymástól tanulni.
Érzed a különbséget?

Igen, mostanában ezt tapasztalom gyakran. Egyesek azt gondolják, neki jár a segítség. Sőt, mindenkinek az a kötelessége, hogy neki segítsen.
DE, NEM!
Segíteni, a nehezen, vagy könnyen megszerzett tudást osztogatni nem kötelező.

Itt őszültem meg ezen a fórumon, mégis kérem a segítséget, ha úgy adódik. Soha nem követelem.
Ha segít valaki, azt megköszönöm.

Szerintem ez így (volna) normális.
Valaki kap e segítséget, az sokszor a kérdezőn múlik. Mert, sokat tudó ember, itt van bőven.

niu7vyvp0

Sziasztok,

A mozgás megoldódott, hülye fejemmel a meghajtókon nem állítottam be a léptetést és az áramot [#zavart2]
Most szépen mozog, viszont a végállás kapcsolókra nemigen reagál, ha megnyomom a vezérlőn világít a led, meg szépen neki is jár, de vmikor meg ennek ellenére próbálja tovább vinni :(
Beállítottam, hogy bal fent legyen a tájolás, de azt hogyan tudom beállítani, hogy ott legyen a 0 pont, tehát,ha bekapcsolom a gépet szépen oda járjon, mint a K40 is csinálja. Próbáltam, hogy kézzel oda viszem és nullázok, de újra indítás után elfelejti.
Ezt hogyan tudnám beállítani?

Köszönöm!

PSoft

Egy Fórumtársat tudok, aki nemrég esett át egy ilyen végálláskapcsoló "mizérián".(sikerrel)
Ő is a Ruidák valamelyikét használja.
Sajnos nem ír, nem publikál, pedig lenne mit...
Nagyon szép dolgokat csinál a lézerével.(is)
Privátban küldök egy elérhetőséget hozzá.
Hivatkozz rám, biztos segíteni fog.[#wave]