Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Ilyen kínai lézer ennyiért csak papíron létezik. Ezek maximum 6W teljesítményt tudnak folyamatosan.Érdekes módon sosem láttam még olyan fotót (vagy videót) ahol egy ilyen lézer fókuszált nyalábja elé tették volna egy LPM szenzorát.[#nyes]

td9vdrgga

2w lézerrel már lehet vágni 3mm. Én is ebben a projektben vagyok benne. Van egy low minimál gépem(made in cina 80x80 munkaterület). Arra rendeltem 1.6 w lézert. Későbbiekben ha meglesz a saját építésű gépem cserélem 6w teljesítményűre. Bár jó esetben a kicsi is max 50% fog üzemelni amire fogom használni. Keres rá : 2W-os kék lézer vs. 3mm rétegelt lemez

xhadp99yn

Köszönöm válaszod csak azért vagyok tanácstalan mert olvastam ezt azt itt a kinai lézerekről hogy felét tudja ami rá van írva stb ha vennék 2w osat az 1w lenne ha 5,5w osat az meg 2,75w egyszer szeretnék venni mert azért igysem olcsó

xhadp99yn

Néztem ezt a videót de valami speckos fej van rajta nem?

frob

Van oka hogy a kék lézerhez ragaszkodsz?
Co cső nem jöhet szóba? 30-40W os cső táppal nem sokkal drágább mint egy jó 5W os kék... igaz kell hozzá még tükör és fej, de cserébe jóval többet tud...

PSoft

000000000

Na, ennél a 7-8W már akár hihető is.Az optika helyzetének aszimmetriája arra enged következtetni, hogy több dióda van a burkolat alatt.

morvfer7

ha így lenne, ahogy írod, akkor ez miért van?

"Working Current: <3A "

000000000

Igaz ami igaz, valóban soványnak tűnik az áramfelvétele. Meg az a 16mm fókusztávolság sem kóser.

Kelepeisz Lajos

Akár lehet igazi, akár nem, a képen akár mi lehet,az a baj hogy nem nagyon tudod le előrizni azt hogy mit kaptál, hogy biztos akkora teljesítményű, nem e volt használva, nem e gyártási selejt stb... a kézben tartott diódáról nem sok minden derül ki. Nagy biztonsággal akkor lehetsz ha megfelelő helyről veszed, olyantól rendelsz aki amúgy is ilyenekkel foglalkozik és szakértelemmel árulja a terméket,
Pl ez a felhasználó.

s7manbs8

Igen, innen kell venni állítólag, mert ez jót ad. Ez volt már régebben is ez a link nem is egyszer.

Kelepeisz Lajos

Jómagam többet is vásároltam innen, magamnak és másoknak is, a jelenlegi is már másfél éve töretlenül üzemel.

s7manbs8

Az elég meggyőző.

niu7vyvp0

Sziasztok,

Ha a lézertápján van waterprotec bemenet és van a vezérlőn is, és csak a vezérlőbe van bekötve, mert oda mutatta csak a kapcs rajz, attól lehet, hogy nem kapcsol be a lézer?
A vezérlőn ég is vissza jelző led az áramláskapcsolótól, de a lézer semmit nem csinál. Be kell kötni vajon direktbe a lézer tápba is v. más lehet a gond. Sajnos ha elindítok egy programot se kapcsol be :(