Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Mit is kell annak csinálni ? Olyat csináltam már hogy reverse engineering módszerrel a tekercsenkénti unipoláris léptetőmotor számára generált jelből csináltam step-dirt pl.

Atmega168 procival pl.

Szalai György

Vagy nincsen egyből step/dir vezérlésű digitális potméter?

PSoft

Idézösszetengelykapcsolnál egy léptetőmotort egy potméterrel

De hiszen anno' az volt a kiindulási pont.
A virtuális "Z" léptecse tekergette a potit.:)

Szalai György

Hiába na. . . Nincs már új a nap alatt. Csak újra kitalálás, meg a természet másolgatása.

PSoft

fa_kukac

Hu, felbolygattam..
Hát ez a z kimenet step dir adataiból 0-5 voltos jelet készít a lézer modulációnak. Nem mondtam egy szóval sem, hogy ez nem a spanyol viasz feltalálása. Valahol már működnek ilyenek. Én ebben még kezdő vagyok.

fa_kukac

Ez potit forgat ha jól látom lépteccsel?

000000000

130$ DAC egy 1200huf ic van...

fa_kukac

Aha! Kösz mindkettőt! Hát egyszerűbb mint pic progit írni!

Szalai György

Pici HS1710 golyóscsapágyas szervópotikból itt vettem valamikor egy marékkal, hobby áron. Pár millió ráncigálásig az is elműködik.

fa_kukac

Már rendeltem is belőle ötöt. Ha megjön, kettőt átadok valakinek ha kell. (max5451)

7nwwt3ifd

Sziasztok!

Van itt a fórumon VÁC, Göd, Dunakeszi - ről valaki, aki hobbyból lézerrel vág? Szeretném felvenni vele a kapcsolatot. Küldj üzenetet. Köszi Zoli

ercd2gjn

Csináltam hasonlót, de csalódtam benne. Túl lassú.
Mondjuk erre hamarabb is rájöhettem volna, hiszen a sebességét eleve meghatározza a vezérlő maximális léptetési frekvenciája...

000000000

Ezel könnyebb kezelni (beépités)

átalakitó