Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

doil

Sziasztok

én is akartam kissebb pontot csak én arra gondoltam hogy két fókuszlencse nem túl távol egymástól :) az jó lehet ? vagy az első után a másodikat már megsütné ? bár nemhiszem

s7manbs8

Az ovális alakon lehetne egy olyan lencsével még javítani, hogy nem körkörös alakja lenne a lencsének, hanem egy irányban jobban görbült felülete.

Meg attól is fgügg, hogy eleve a szerencsétlen dióda miylen arányban melyik réséről hogy bocsájtja ki a fényt, lehet a gyártás során ahogy sikerül úgy puffan és nem is szimmetrikus meg stb.

Rabb Ferenc

Rabb Ferenc

doil

Hopsz én Co Lézerre gondoltam :)

x5izpkum

Van ilyen megoldás, HPDFO néven fut, az UNIVERSAL lézerhez lehet venni, kb. tizedére csökkenti a sugár átmérőjét, így egy 25-30W-os CO lézer is tud fémre gravírozni. (éppenhogy, mert 100% teljesítménnyel is alig látszik a rozsdamentes acélon, inkább 40+ W kell oda, de fára, alura csúcsminőséget tud)
HPDFO

x5izpkum

Itt van még erről sokminden, kár, hogy franciául:
Lézer lencsék, DPI, fókusz, stb..

thayscj6c

Tesztek 10%-90%

smalla

Segítsetek kérlek, hogy hogyan hívják a szálvezetett lézerhez tartozó optikákat.

Az a célom, hogy a kb 350W ND:YAG lézert optikai szálban fogom vezetni a célterületig. Ehhez kell egy optika, ami veszteségmentesen belevezeti a szálba a lézert, kell a szál, meg kell egy másik ami kibontja a másik oldalon, hogy aztán a vágófejre el lehessen vinni. Nos ezeket hogy hívják ? Angolul magyarul?

Köszi

GG

Hatha jo, olvass bele
http://www.nrl.navy.mil/content_images/08FA3.pdf katt

ebay.com: "fiber optic laser collimator|expander|combiner|coupler"

Talan erdemes a teljesitmenyt is figyelembe venni.
Udv, G

smalla

Köszönöm, megolvasom.

000000000

Esetleg ha valakinek lenne eladó?

KERESEK,100 mm fókuszú CO2 lencsét, 20 mm átmérőben.

smalla

Megolvastam, nem lettem sokkal okosabb, leginkább katonai lézerekről szól, de nem az optikák felépítéséről.

Tudtok valakit hazánkban aki meg tud reszelni egy YAG hoz való szálat?
Hagyományos számítógépes optikacsiszolót kérdeztem, de nem vállalja.

x5izpkum

Fiber lézer, ha minden igaz, ott van ez a száloptika?, ami a lencséhez vezeti a lézert, elvileg ugyanaz a hullámhossz, mint a YAG, csak a YAG az vízhűtéses, kW-os fogyasztású, meg több 100W, a Fiber meg 10-20-50W-os, és csak pár100W-os fogyasztású. (Maxilézer-IBMNICK jobban ért ehhez)