Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

GPeti1977

Max 40W-nál nem lehet gond, 1%-nál biztos hogy kevesebbet nyel el, ez is abból az anyagból van mint a lencse.

guliver83

UCCNC-vel lézerezők ki milyen programot használ ha betűk kivágására, vagy kontúrvágásra akarnám használni?
Aspire programhoz írt valaki kiegészítőt, hogy lehessen vele lézerezni?

guliver83

Laser Post Processor-ra gondoltam, ha nem értené valaki .

guliver83

2rjw3gfi5

Aki k40-et használ, leírná, hogy magyar viszonylatban milyen keveréket használ hűtőfolyadéknak?

PSoft

Nincs keverék.

Mezei kutas/teszkós...stb. ioncserélt víz.
Jó, az én műhelyemben nincs fagyveszély...
Ha lenne, valamilyen %-ban fagyállót is tennék bele.

Nálam hosszú ideig el van a víz, mindenféle adalék nélkül is.

Egy ilyen palack a víztartályom, a vízkörben van még egy ventilátorral fújt hőcserélő.

2rjw3gfi5

Nálam is sima desztillált víz van, de kicsit beopálosodott, a netes leírásokban meg pár csepp mosogatószert, fagyállót, (algásodás ellen is... ) ecetet, sósavat a tisztításhoz, írnak, amivel sikerült is össze vissza zavarniuk...

Hány liter hűtővizet használsz, és hogy tartod a hőfokot?
Én még a jéggakkuk bedobálásánál tartok, az automata temperálás még várat magára...

2rjw3gfi5

Ez Igen :-)))

Mire megírtam a kérdést, megválaszoltad...

2rjw3gfi5

Vagy nem görgettem feljebb az oldalt?

PSoft

19L-es a balon, kb. 2/3 részéig van vízzel.
A "hőfokon tartást" jelenleg egy ventilátoros hőcserélő próbálja intézni.(több kevesebb sikerrel)
Kb. 150x150x100-as, 12 csöves maga a hőcserélő, egy rá illő ventilátor a segéd.:)
Amikor 35 fok volt a műhelyben, kicsit kevésnek bizonyult ez az összeállítás, de vészesen akkor se szaladt el a hőfok.

Az automata temperálás nálam már elvben megoldott, de a beépítés még...várat magára.:(

Pár kép a mostani hőcserélőről...

2rjw3gfi5

Hány fokig emelkedhet a hűtővíz hőmérséklete, és hol méred?

PSoft

22-24 fok az ajánlás, ha jól emlékszem.(ha nem, majd valaki kijavít):)
A mérés csak mérés, nálam nincs beavatkozás.(egyenlőre)
Egy hasonló hőmérő kombónak a külső érzékelője van belógatva a tartálynak használt "ballonba".

Az előbb mutatott hőcserélő blokk, itt már kiegészítve egy vízáramlás figyelővel.
Ha nincs, vagy kevesebb az áramlás a beállítottnál, az elektronika "megfogja" a lézertápot.
A kis panel, egyik segítőkész fórumtársunk ötlete,és munkája.

2rjw3gfi5

Ez nagyon profi :-)
Én puritán módon a lézer engedélyező kapcsolóval sorba kötöttem az áramlásőrt,és a fedélnyitás reed-jét.

PSoft

Természetesen a "megfogja a lézertápot", nálam is az engedélyező jel tiltására értendő.:)

mfew07m2u

Milyen paraméterei vannak a szivattyúnak? Van vmi nyomás korlát, amire figyelni kell, nehogy szétnyomja a csövet? 12V-os 3-4-5-6W körüli szivattyúkat nézek, de nem tudom milyen térfogatáram kell....
Köszönöm a választ